Stiri sportive

UPDATE/ Mesajul de ULTIMĂ ORĂ transmis de Gigi Becali!

UPDATE 17:55 / “Este o bucurie mare pentru mine să aflu de Gigi. În afară de faptul că a vorbit cam mult, Gigi a ajutat sportul, a făcut foarte multe. Nu merită să fie închis. Am uitat de...
06.12.2013 | 16:55
UPDATE Mesajul de ULTIMA ORA transmis de Gigi Becali
ADVERTISEMENT

UPDATE 17:55“Este o bucurie mare pentru mine să aflu de Gigi. În afară de faptul că a vorbit cam mult, Gigi a ajutat sportul, a făcut foarte multe. Nu merită să fie închis. Am uitat de momentul în care am fost antrenor la Steaua. Acolo, totul a fost profesional. A fost agresiv cu mine, dar mi-a trecut. Acum lucrurile sînt în regulă, au revenit la normal. O să-l ajut pe Gigi Becali dacă va vrea să lucreze la academia mea. Dacă pot să-i fac un bine, îl ajut cu cea mai mare plăcere. Nu ştiu procedura cum poate lucra la mine, dar eu îl voi sprijini”, a spus Hagi la Sport.ro.

UPDATE 16:55 – “Gigi Becali m-a sunat de dimineaţă, era foarte fercit şi mi-a transmis că dimineaţa iese din Penitenciar cu telefonul mobil, neînsoţit, prestează munca, iar seara se întoarce în Penitenciar. Mi-a spus că nu vrea să mai rămînă la Jilava, ci va pleca iar la Poarta Albă. Dacă e lîngă Constanţa, el poate munci şi la Farul, de exemplu. Era foarte bucuros pentru vestea primită şi va intra în acest regim cît mai repede posibil. Însă a spus că nu vrea să vină la Steaua să muncească. Vrea la Parlament! Oricum, vestea nu poate influenţa decît pozitiv clubul Steaua. Poate lucra şi în cadrul Parlamentului. Pedeapsa nu i se va reduce chiar dacă prestează această activitate. El este conectat la echipă de la început, ştie absolut despre orice activitate care se consumă la club”, a declarat preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală, la Sport.ro.

ADVERTISEMENT

Becali face astăzi 200 de zile în închisoare! Vezi aici cele mai încredibile întîmplări din închisoare!

UPDATE 16:40 – “Acest nou regim va intra în vigoare imediat. Din câte cunosc eu, la Poarta Albă nu există un regim deschis, astfel încît va fi mutat probabil la alt penitenciar. Sînt şanse să meargă la Găeşti, dar decizia aparţine Autorităţii Naţionale a Penitenciarelor, iar el poate contesta decizia doar dacă are motive întemeiate. În România, în ceea ce priveşte acest regim, sînt încă multe stîngăcii comparativ cu ce se întîmplă în Europa. Va stabili împreună cu conducerea exact unde va lucra. Dacă merge la lucru, trebuie să meargă la lucru. Întîlnirile cu familia sînt mai flexibile în acest regim, dar nu poate fiecare ce vrea. El poate, de pildă, să supravegheze alţi deţinuţi. În felul ăsta îşi poate reduce pedeaspa la jumătate. Dacă domnul Becali ar avea posibilitatea legală să lucreze în interesul clubului Steaua, n-ar fi nicio problemă, chiar dacă sportul de timp nu ar fi la fel de mare. După lege, ar trebui să execute măcar două treimi din pedeapsă, dar depinde de el şi de activitatea lui ce se va mai întîmpla”, a declarat Pavel Abraham, unul dintre avocaţii lui Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali a primit un cadou neaşteptat de Sfîntul Nicolae. Judecătorii au decis astăzi să-i schimbe regimul de detenţie, într-unul deschis. Astfel, Gigi Becali poate ieşi din închisoare pe timpul zilei pentru a merge la muncă. Gigi poate munci orice, iar zilele cumulate îl vor ajuta să i se scadă din cei trei ani de puşcărie pe care îi mai are de executat.â

“Instanţa de control judiciar a găsit de cuviinţă că cererea este întemeiată şi regimul de detenţie va fi schimbat. Decizia nu este definitivă, este contestată. Pentru Gigi Becali se va schimba că va putea lucra în afara penitenciarului fără să fie supravegheat. În ceea ce priveşte ofertele, trebuie văzut exact ca acestea să îndeplinească anumite reguli. Munca poate fi oricît de uşoară. El poate face orice de la muncă la birou, pînă la muncă într-un atelier de tîmplărie, în funcţie de oferte. Doar penitenciarul poate decide. Nu poate ca el să lucreze la prieteni, de exemplu. Poate veni şi din partea unui club sportiv, chiar dacă nu am vreo informaţie în acest sens. El va decide, în final, locul de muncă unde va presta”, a declarat Daniel Ionaşcu, avocatul lui Gigi Becali, la România TV.

ADVERTISEMENT

Becali poate alege una dintre următoarele domenii de muncă: agricultură, construcţii, amenajări stradale (curăţenie pe străzi în zonele limitrofe), sortare de deşeuri, adică doar muncă necalificată. Nu poate face şi muncă de birou.

Tags: