Premier League

Bombă în Premier League: Abramovici ar putea vinde Chelsea şi pleca la Moscova!

23.05.2018 | 16:12
Bomba in Premier League Abramovici ar putea vinde Chelsea si pleca la Moscova
ADVERTISEMENT

În Premier League stă să explodeze o uriaşă bombă, legată de Chelsea patronată de Roman Abramovici. Magnatul rus, al 13-lea ca bogăţie pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii, cu o avere de 10,6 miliarde euro, ar putea să vândă clubul londonez şi să se retragă la Moscova! Ar fi o mare lovitură pentru un club care a ajuns o mare putere în Anglia dar şi în Europa numai după preluarea de către Abramovici.

Cum s-ar putea ajunge la un asemeniu scenariu? Totul este urmare a stadiului de război rece dintre Rusia şi Marea Britanie, în urma tentativei de asasinare a unui fost spion rus şi a fetei sale într-un centrul comercial din Salisbury, prin folosirea unor substanţe toxice. Chiar dacă are echipa de 14 ani Abramovici nu poate locui pe teritoriul Regatului decât pe baza unui permis de intrare. Pe care până acum l-a obţinut fără probleme.

ADVERTISEMENT

Bombă în Premier League. Abramovici interzis să intre pe teritoriul Regatului

Problema este că permisul de intrare i-a expirat şi autorităţile britanice au refuzat să îi acorde unul nou! Cauza acestei atitudini dure faţă de omul care a avut o importantă contribuţie, inclusiv în plan financiar în fotbalul englez ţine de aspectul politic. Abramovici este unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai preşedintelui Vladimir Putin şi acest lucru i-ar putea fi fatal. Aceasta pentru că englezii sunt într-un adevărat război cu preşedintele Rusiei.

Abramovici are relaţii foarte apropiate cu cel mai puternic om din Rusia încă din 1994, când i-a făcut cadou un yacht în valoare de 50 de milioane euro, pentru ca în urmă cu câţiva ani să vândă compania sa petrolieră statului rus pentru 15 milioane euro. Prin interzicerea accesului în Regat lui Abramovici este clar că guvernul de la Londra doreşte să lovească în Putin, pentru a-i arăta că se pot lua şi măsuri dure împotriva preşedintelui rus. Şi este doar începutul unui adevărat război englezo-rus, pentru că se pune la cale ca toţi oamenii de afaceri ruşi aflaţi pe teritoriul britanic să fie obligţi să demonstreze modul în care au făcut averi. Englezii au pus gaz pe foc ameninţând cu neprezentarea nici unui oficial şi chiar cu boicotul echipei naţionale la CM din Rusia!

ADVERTISEMENT

În aceste condiţii apare clar varianta vânzării lui Chelsea şi retragerea la Moscova pentru Roman Abramovici. Deocamdată, clubul e în continuare condus de Marina Granovskaia, mâna dreaptă a lui Roman de 20 de ani. Însă toată lumea aşteaptă să vadă ce va face patronul şi abia dacă se vor limpezi apele vor începe să creioneze proiectul pentru noul sezon şi să găsească antrenorul potrivit.