Sporturi

BOMBĂ în tenisul românesc! Ion Țiriac va fi noul președinte al Federației Române de Tenis!

15.04.2019 | 12:12
BOMBA in tenisul romanesc Ion Tiriac va fi noul presedinte al Federatiei Romane de Tenis

Lovitură de proporții pregătită în tenisul românesc. Din informațiile FANATIK, în culise s-a reușit convingerea celui mai bogat român pentru a prelua cea mai importantă funcție din sportul care l-a făcut celebru. Astfel, conform surselor noastre, Ion Țiriac va fi noul președinte al Federației Române de Tenis! Țiriac a mai fost președinte de onoare al FRT, funcție la care a renunțat în 2013.

Ion Țiriac va fi noul președinte al Federației Române de Tenis! Discuțiile cu ministrul Bogdan Matei, decisive?

Vineri ar fi trebuit să aibă loc Adunarea Generală a Federației Române de Tenis, iar spiritele s-au încins în sală. Oameni importanți din tenis au dezvăluit pentru FANATIK că, în secret, se lucrează de mai mult timp la o adevărată bombă: convingerea lui Ion Țiriac pentru a deveni președintele FRT. Totul s-a accelerat după ce Tribunalul București a anulat Adunarea Generală din noiembrie 2017 în care fusese ales președinte George Cosac. Situația juridică a forului este incertă, iar federația va fi obligată să organizeze noi alegeri dacă decizia va fi menținută și la Apel. Din sursele noastre, Ion Țiriac ar urma să fie noul președinte al Federației Române de Tenis.

Săptămâna trecută, Țiriac a avut o întâlnire în trei extrem de importantă alături de ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, și actualul președinte al FRT, George Cosac. Tridentul de forță a discutat despre viitorul Sportului Alb în România, într-un moment în care echipa de FED Cup este pe val, în timp ce formația de Cupa Davis este într-o mediocritate totală. Cooptarea celui mai bogat român în fruntea instituției a fost unanim apreciată ca o posibilă soluție pentru ieșirea din criză. Cele două funcții vizate au foste cele președinte al Federației Române de Tenis și președinte de onoare al Federației Române de Tenis. Se pare că balanța ar fi înclinat spre prima, pentru ca fostul mare sportiv să aibă o putere executivă cât mai mare, nu doar o influență dată de notorietatea sa extraordinară și de expertiza în materie de business. O decizie finală se va lua în perioada următoare.

Bogdan Matei Ion Țiriac George Cosac
Ion Țiriac a participat la un dialog important alături de actualul ministru al Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, și de actualul președinte al FRT, George Cosac

Problema principală: nu vin banii de la Guvern!

Situația juridică a FRT a afectat serios activitatea, mai ales la nivelul tinerelor tale. Motivul? Guvernul nu a mai dat bani de la Bugetul de Stat pentru tenis din 2017.  “Cred că Federaţia Română de Tenis ar trebui să fie recunoscută de Guvern şi finanţată pentru că cei care suferă sunt juniorii”, a fost mesajul Simonei Halep legat de această problemă. Problemele au apărut din cauza alegerilor din 2017. Adunarea Generală a fost programată inițial pentru 6 aprilie 2017, dar pentru că unul dintre candidați, Marius Vecerdea, a declanșat o acțiune juridică, totul a fost amânat. MTS a blocat alegerile pentru că 54 de cluburi și structuri erau afiliate legal și aveau dreptul de a vota.

Apoi, în noiembrie 2017, cei de la MTS au fost prezenți la Adunarea Generală în urma căreia a fost ales George Cosac. Ei au părăsit sediul chiar înaintea începerii votului pentru stabilirea președintelui FRT. Cosac a câștigat fără drept de apel alegerile, fiind unicul candidat, după ce Răzvan Itu, Dumitru Hărădău și Marius Vecerdea, cel care semnalase neregulile, au renunțat la candidaturi exact înainte de ședința de vot!

George Cosac se simte boicotat

Adunarea Generală de vineri nu a strâns cvorumul necesar, iar George Cosac s-a declarat extrem de dezamăgit. FRT trebuie să reprogrameze Adunarea Generală într-un termen de maximum 45 de zile.

Din păcate Ministerul Tineretului şi Sportului ne impune ca cvorumul să fie de 36 din 54, în condiţiile în care toată lumea tenisului ştie că sunt cel puţin opt cluburi care nu mai există de foarte mulţi ani. Între ele Progresul Bucureşti, Locomotiva Bucureşti… Dacă ministerul ar fi acceptat statutul federaţiei care precizează că în anumite condiţii aceste cluburi nu pot fi luate în calcul, atunci cu siguranţă am fi avut cvorum. Pentru că astăzi la intrare au semnat 33 de persoane, din păcate spre ruşinea uneia, care este chiar publică, a fugit tocmai ca să creeze o anumită problemă. Îmi pare rău pentru dânsul.

Nu cred că trebuia să facă lucrul acesta pentru că nimeni nu semnează în fals la federaţie. Dacă am considera aşa cum sunt acele cluburi, desfiinţate, moarte, inexistente, cu siguranţă am avea cvorum şi am putea să ducem mai departe obiectivele federaţiei. Nu vreau să îi pronunţ numele, a invocat anumite probleme medicale

“De un an jumate nu avem niciun ban de la MTS, în aceste condiţii federaţia şi-a desfăşurat absolut toate programele, tot calendarul competiţional. Mergem mai departe cu tot boicotul şi cu toate ameninţările. Federaţia Română de Tenis a pierdut din finanţare în acest an şi jumătate undeva la două milioane de euro. Ca să nu mai punem prejudiciul de imagine. Ce se întâmplă astăzi este un lucru extrem de grav“, a declarat George Cosac.

Tags: