Carousel hot news

Bombă pentru Barcelona: ”Messi are autism!”

Fostul mare atacant al Barcelonei, Romario, a oferit pe contul său de Twitter o ipoteză şocantă despre cel mai bun fotbalist al lumii şi cîştigător a 4 Baloane de Aur, Lionel Messi!...
Autor: Cătălin Gheorghiu | 09.09.2013 | 13:59

Fostul mare atacant al Barcelonei, Romario, a oferit pe contul său de Twitter o ipoteză şocantă despre cel mai bun fotbalist al lumii şi cîştigător a 4 Baloane de Aur, Lionel Messi!

Ştiaţi că Messi suferă de sindromul Asperger, care este o formă uşoară de autism ce aduce odată cu el darul concentrării la un nivel superior celorlalţi oameni? Newton şi Einstein au suferit de aceeaşi afecţiune şi au rămas în istorie. Ca şi ei, sper că Messi va reuşi să se autodepăşească în fiecare zi”, a postat Romario pe contul său de Twitter.

 

128784_128784_romario_1

 

 

128786_128786_romario2

 

Ce este sindromul Asperger?

Studiile indică faptul că între 0,2 % şi 0,4% dintre copiii de vîrstă şcolară suferă de acest sindrom, care începe în copilărie şi durează, de regulă, pînă la maturitate. Sindromul Asperger e mai prezent la băieţi decît la fete şi se caracterizează prin comportament repetitiv, ce afectează capacitatea de a comunica!

 

Cum se manifestă sindromul Asperger?

1. Incapacitatea de a înţelege cum cred alţii şi de a se transpune în situaţia altor persoane.

2. Incapacitatea de a dialoga reciproc, de a înţelege ”ceea ce nu este spus” şi de a ”citi printre rînduri”.

3. Vorbire şi limbaj de dezvoltare întîrziate.

4. Comportament repetitiv

 

Cum se poate trata acest sindrom?

Crearea unui mediu potrivit, inclusiv de educaţie şi terapie, dar şi o combinaţie de terapie comportamentală şi medicamente. Foarte important: tratamentul trebuie să fie individual!

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!