Sport

Cutremur pe piaţa media de sport. Ioana Cosma şi Mihai Mironică, daţi afară de la Pro Arena. Exclusiv

FANATIK a aflat, în exclusivitate, că angajaţii au fost anunţaţi că emisiunea - locomotivă a postului Pro Arena, "Ora exacta în Sport", va dispărea din grilă, începând cu 6 februarie 2023 şi, odată cu ea, încetează colaborarea cu prezentatorii acesteia, Ioana Cosma şi Mihai Mironică
21.01.2023 | 00:47
Cutremur pe piata media de sport Ioana Cosma si Mihai Mironica dati afara de la Pro Arena Exclusiv
Decizia luată de Mihai Mironică și Ioana Cosma la ultima ediție a emisiunii „Ora exactă în Sport” de la Pro Arena. Sursă foto: colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT
20-01-2023
22:46

Leo Badea confirmă demiterile din ProTV: "Şapte persoane am fost date afară şi suntem în preaviz!"

Informaţia oferită în exclusivitate de FANATIK a fost confirmată inclusiv de producătorul emisiunii, Leo Badea, care a transmis un mesaj către colegii de breaslă:

“Am fost informați că din data de 5 februarie 2023 emisiunea „Ora exactă în sport” se închide. 7 persoane au primit preaviz. Ioana Cosma, Mihăiță Mironică, Dan Ionescu, Alin Floroiu, Florin Culiță, Robert Zamfirescu și eu am fost dați afară. Solidar cu noi, Ionuț Coandă și-a dat demisia. Era șef departament sport. Ca să nu existe interpretări, am trimis ca să aflați de la mine adevărul. 

Financiar eram pe zero. Nu există altă producție proprie la Pro Arena. Nu știm motivul. Eu țin să vă mulțumesc pentru că am colaborat excelent. Dacă v-am greșit cu ceva îmi cer scuze. Se spune că un șut în fund e un pas înainte. Cu Dumnezeu înainte. Vă iubesc și vă promit că voi rămâne devotat fenomenului fotbal al cărui fan voi rămâne, indiferent de situație.”

Decizie dură luată la Pro Arena la început de an! Deținut de Pro TV SRL, canalul de televiziune urmează să renunțe la emisiunea „Ora exactă în sport”, iar Mihai Mironică și Ioana Cosma, prezentatorii emisiunii, au fost anunţaţi de încetarea colaborării.

Dispare „Ora exactă în sport”, de la Pro Arena! Mihai Mironică și Ioana Cosma, dați afară

FANATIK a aflat, în exclusivitate, că „Ora exactă în Sport” de la Pro Arena va dispărea. Realizatorii emisiunii, Ioana Cosma, cu o vechime de 28 de ani în trustul Pro, și Mihai Mironică au fost anunţaţi de întreruperea colaborării.

ADVERTISEMENT

Ultima ediţie a emisiunii “Ora exactă în sport” va fi difuzată în data de 5 februarie 2023, urmând ca, din 6 februarie, emisiunea să fie înlocuită de alte programe şi evenimente sportive.

De-a lungul timpului, canalul de televiziune a purtat mai multe denumiri, TV Sport, Sport.ro și Pro X, titulatura de Pro Arena fiind utilizată începând cu 4 aprilie 2022.

ADVERTISEMENT

Alături de Mihai Mironică şi Ioana Cosma, alte cinci persoane au fost date afară de la Pro Arena

Alături de Mihai Mironică și Ioana Cosma, care în 2021 a comentat meciuri la Euro 2020, alți cinci colegi se vor despărţi de postul din Pache Protopopescu. Este vorba despre producătorul emisiunii, Leonard Badea, precum şi Robert Zamfirescu, Alin Floroiu, Florin Culiță și Dan Ionescu.

De asemenea, Ionuț Eduard Coandă, șeful departamentului sport de la Pro TV, şi-a înaintat demisia, în urma acestei decizii luată de trustul PRO.

ADVERTISEMENT

Reacţia ProTV pentru FANATIK: “Facem ajustări pe baza analizelor de performanţă!”

Contactaţi de FANATIK, reprezentanţii trustului PRO au explicat decizia de a elimina emisiunea “Ora exactă în sport”, făcând referire la ajustări în baza performanţelor:

“În continuare, una dintre prioritățile PRO TV este dezvoltarea stațiilor secundare. Așa cum am anunțat deja încă de la rebranduirea de anul trecut, vrem ca telespectorii noștri să se bucure de conținut de calitate, relevant pentru ei. În acest sens, pe baza analizelor de performanță, facem ajustări grilei de programe, ceea ce poate implica și reorganizarea unor echipe. Ne dorim ca publicul nostru să se bucure pe toate canalele secundare, Acasă, Acasă Gold, PRO Arena și PRO Cinema, de cele mai bune filme, seriale, emisiuni și competiții sportive”, se precizează în comunicatul ProTV către FANATIK.

ADVERTISEMENT

Ce transmisiuni sportive se văd pe Pro Arena

„Ora exactă în sport” este o emisiune de profil şi se difuza zilnic, pe parcursul a trei ore, în intervalul 09:30 – 12:30. Pro Arena va păstra în continuare în grilă transmisiuni sportive importante, mai ales în ceea ce privește fotbalul. Trustul Pro deține până în 2024 drepturile de transmisie ale UEFA Europa League, UEFA Europa Conference League și Cupa Angliei.

Din grila de transmisiuni mai fac parte competițiile de handbal Liga Zimbrilor, Liga Florilor și meciurile echipelor naționale, drepturile TV fiind cumpărate până în anul 2026.

Din oferta Pro Arena nu lipsesc nici sporturile de contact, pe acest canal putând fi urmărite galele Glory, Dynamite Fighting Show, Golden Fighter Championship și UFC.

  • 5 februarie este data la care Pro Arena va difuza ultima ediţie a emisiunii „Ora exactă în sport”
ADVERTISEMENT
Tags: