Fotbal intern

Bombă! Primăria Sectorului 2 vrea să construiască noul stadion Dinamo identic cu arena Ion Oblemenco din Craiova! “Atât va costa!” EXCLUSIV

06.03.2019 | 19:08
Fotomontaj FANATIK. Așa ar putea arăta noul stadion Dinamo, dacă Primăria Sectorului 2 va primi administrarea complexului sportiv din Ștefan cel Mare. Proiectul are la bază stadionul Ion Oblemenco din Craiova

Vești noi pentru fanii alb-roșilor vin în legătură cu marele lor vis. FANATIK a aflat că Primăria Sectorului 2 vrea să construiască noul stadion Dinamo identic cu arena Ion Oblemenco din Craiova! Viceprimarul Dan Cristian Popescu a vorbit despre proiectul pe care îl propune Consiliului Local și dezvăluie costurile întregii dezvoltări urbane!

Primăria Sectorului 2 vrea să construiască noul stadion Dinamo identic cu arena Ion Oblemenco din Craiova! “Bazele nu sunt la ministere în lumea civilizată”

Problema renovării sau construcției unui nou stadion în Șoseaua Ștefan cel Mare ține suflarea dinamovistă cu sufletul la gură. Într-un moment în care variantele propuse par a fi intrat în impas, cu PUZ sau fără PUZ, viceprimarul Sectorului 2 din partea PNL, Dan Cristian Popescu, vorbește despre o soluție inedită.

Noi vrem ca baza sportivă Dinamo să vină în administrarea Primăriei Sectorului 2, care să o poată moderniza. Nu vorbim doar de stadionul de fotbal, ci de toată baza, tot complexul Dinamo. În lumea civilizată, astfel de baze sunt la primării, nu la ministere, să poată fi folosite de copii, de oamenii din comunitate.

Evident, echipa profesionistă trebuie să poată juca pe acel stadion în baza unui contract de folosință. Și alte echipe pot beneficia de arenă, dacă doresc. Eu nu mă refer la preluarea echipei profesioniste de către Primăria Sectorului 2, eu nu cred în investiția publică în cluburile profesioniste. Cred, însă, în investiția publică în infrastructura sportivă și în sportul de masă”, a declarat Dan Cristian Popescu pentru FANATIK.

Dan Cristian Popescu viceprimarul Sectorului 2 din partea PNL
Dan Cristian Popescu vrea să aducă administrarea Complexului Sportiv Dinamo în ograda Primăriei Sectorului 2

“Păstrăm numele Dinamo, dar poate fi folosit și de alte echipe”

Principiul pe care se bazează viceprimarul este unul simplu: totul renovat și apoi exploatat de comunitate, cu prioritate pentru echipele profesioniste! “Stadionul mare, e adevărat, trebuie să poată fi folosit doar de echipe de fotbal profesioniste, nu de echipe ale cetățenilor de pe stradă. Ei pot veni cu copiii la fotbal sau la alte sporturi. Stadionul, care se va numi tot Dinamo, pentru că nu are sens să îi schimbăm numele sau să renunțăm la tradiție, să fie folosit, în principal, de echipa Dinamo, de echipa națională sau alte cluburi.

Teoretic și o echipă de liga a patra poate veni acolo. Eu cred că orice facilitate sportivă trebuie să fie folosită cât mai mult, nu o dată pe lună sau o dată la două săptămâni. E valabil și pentru bazin și pentru celelalte facilități. Să fie refăcute și apoi folosite de cât mai multe entități”, explică viceprimarul.

“În locul stadionului Juventus nu se poate construi un stadion nou de prim rang”

Dan Cristian Popescu vorbește fără rețineri despre faptul că ar putea fi bănuit de interese imobiliare, dezvăluind de ce nu există niciun pericol în acest sens. “Știu că stadionul nu a putut fi refăcut acum pentru că există niște contracte. Eu consider că dacă ajunge la noi, putem găsi o formulă cu cei care au acele contracte pentru a putea renova arena. Eu nu îmi fac probleme pentru acest lucru. Trebuie doar să fie bunăvoință și se găsesc formule.

Legal, destinația de facilitate sportivă este nemodificabilă. Poate că au fost interese imobiliare în trecut, dar intenția mea nu este aceasta. Câtă vreme voi fi aici, la Primărie, nu se va întâmpla asta. Apoi, nu pot garanta ce se întâmplă pentru că am mai avut cazuri când jumătate de sector s-a dat la retrocedări. Apropo de acest lucru, bazele sportive nu se retrocedează! Din acest motiv am salvat stadionul Juventus din Colentina.

În primă instanță, era pierdut de Capitală. La apel ne-am implicat și noi, am câștigat și stadionul a rămas stadion. Spațiile verzi și facilitățile sportive nu se retrocedează, deci prin această variantă nu i-ar putea fi schimbată destinația! Dacă nu au unde să joace, va trebui să găsim această formulă, pentru că este singura pe care o avem în sector. Nu știu în ce măsură, tehnic, stadionul de acolo îndeplinește condițiile. Nu se pune problema construirii unui nou stadion acolo. Au fost ceva discuții cu cei de la CNI, dar nu avem acolo geografia unui stadion de prim rang, este între blocuri, e foarte complicat. Acolo se poate moderniza arena existentă, dar nu cât să ajungă la un standard foarte ridicat”, a mai spus politicianul.

Primăria Sectorului 2 vrea să construiască noul stadion Dinamo identic cu arena Ion Oblemenco din Craiova! “Totul ar costa 30 de milioane de euro”

Pe finalul discuției, viceprimarul detonează marea “bombă” pentru suporterii lui Dinamo. Viitorul stadion din Ștefan cel Mare urmează să arate precum OZN-ul din Craiova, arena care a impresionat cel mai mult în România ultimilor ani. Cu o acustică extraordinară și fără pistă de atletism! Visul tuturor suporterilor dinamoviști! “Cred că voi avea susținerea Consiliului Local pentru proiectul Complexului Dinamo. Partea supraterană a stadionului ar fi nouă. Zona de joc fiind amenajată nu trebuie să faci prea multe modificări.

Interior noul stadion Dinamo
Fotomontaj FANATIK. Așa ar putea arăta la interior arena din Ștefan cel Mare. Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, pe proiectul căruia se dorește construcția noii arene dinamoviste, are o capacitate de 30.983 de locuri

Modelul este cel al stadionului Ion Oblemenco din Craiova. Am chiar proiectul inițial, care era un proiect mai bun decât cel care s-a construit. Vreau să merg pe acel proiect, evident cu modificările de rigoare, legate de sol și alte detalii. Stadionul Dinamo ar fi fără pistă de atletism. O sumă estimativă pentru toată baza ar fi cam 30 de milioane de euro. Nu am datele exacte în fața, dar cam atât ar costa toată dezvoltarea”, a încheiat Dan Cristian Popescu. Rămâne de văzut dacă proiectul viceprimarului PNL va rămâne doar un proiect sau se va concretiza în favoarea iubitorilor sportului din București!

  • 30 de milioane de euro ar costa renovarea Complexului Sportiv Dinamo, incluzând și noul stadion din Ștefan cel Mare