News

Bombe dermatologice, vândute la liber pe internet! Ce poți să pățești, dacă ai cumpăra așa ceva

20.04.2019 | 14:46
Bombe dermatologice vandute la liber pe internet Ce poti sa patesti daca ai cumpara asa ceva

Internetul abundă în oferte care mai de care mai generoase la produse cosmetice care se dovedesc apoi a fi contrafăcute și adevărate bombe dermatologice! Produsele par de firmă, iar prețul este mult mai mic decât cel din magazin, astfel că multe femei aleg să le cumpere.

Produsele cosmetice contrafăcute te pot îmbolnăvi

Multe dintre reprezentantele sexului frumos ajung după aceea la dermatologie cu diferite alergii care trec destul de greu cu medicație destul de serioasă.

”Într-un produs contrafăcut nu ştim niciodată ce e înăuntru, ele seamănă foarte mult cu produsul original, dar nu şti dacă înăuntru, într-adevăr, este formula pe care noi am gândit-o, sau dacă înăuntru găseşti ingredientele afişate pe cutie”, a declarat pentru Digi 24 Simona Fîrtat, directorul unei companii din industria cosmetică.

Produse cosmetice contrafacute
Produse cosmetice contrafacute, greu de deosebit de cele originale

Medicii spun că pacientele pot rămâne cu cicatrici adânci

În ultimul timp, spune ea, se confruntă cu un fenomen: din ce în ce mai multe produse brănduite cu însemnele companiei ajung pe internet, în special pe rețele sociale. ”Am cumpărat de pe un site nişte geluri de duş. Nu aveau nicio treabă cu originalul pe care îl aveam în baie. Eticheta era total diferită, mirosul la fel, diferit, consistenţa diferită”, a declarat un cumpărător care a ales un produs de acest gen de pe o rețea de socializare.

Sunt clienţi păcăliţi, care au avut mult de tras după ce şi-au tratat pielea cu cosmeticele nepotrivite. Au cerut explicaţii firmei de pe etichetă. Nu era un fals, era însă un produs conceput pentru o altă piaţă. ”Populaţia din Asia are alte nevoi ale părului şi tenului, noi dezvoltăm produse care targetează acele nevoi. Puţini ştiu însă acest lucru şi se încred în ofertele de pe internet ale unor particulari, dispuşi să vândă la jumătate de preţ”, a mai declarat Fîrtat.

Produsele contrafăcute snt foarte greu de detectat chiar și de către experții în domeniu. ”Este foarte greu să îţi dai seama de diferenţe, uneori chiar şi noi avem probleme atunci când întâlnim produse contrafăcute”, susține Simona Fîrtat.

Medicii dermatologi sunt cei la care ajung victimele produselor cosmetice contrafăcute. ”Pacientele au venit cu dermatite de contact, uneori pacientele rămân cu o sensibilitate care poate dura chiar luni de zile”, a declarat pentru aceeași sursă Ana Grigorescu, medic dermatolog.

România a pierdut anul trecut din cauza cosmeticelor contrafăcute şi vândute pe piaţa neagră 94 de milioane de euro, cu 50% mai mult faţă de anul 2016, arată datele Oficiului European pentru Proprietate Intelectuală.

Tags: