Fotbal intern

HALUCINOGEN: “Dinamo poate cîştiga ambele MANŞE”

Semifinala de Cupă Steaua - Dinamo bate la uşă, iar dubla este aşteptată cu sufletul la gură de toată suflarea dinamovistă. Printre cei care vor fi cu ochii pe "cîini" este şi Dario Bonetti,...
27.03.2014 | 00:08
HALUCINOGEN Dinamo poate cistiga ambele MANSE
ADVERTISEMENT

Semifinala de Cupă Steaua – Dinamo bate la uşă, iar dubla este aşteptată cu sufletul la gură de toată suflarea dinamovistă. Printre cei care vor fi cu ochii pe “cîini” este şi Dario Bonetti, omul care a obţinut, din postura de antrenor, ultima Cupă a lui Dinamo, în vara lui 2012. Chiar dacă roş-albii pornesc cu şansa a doua în viziunea tuturor, italianul este convins că dinamoviştii se pot califica în finală. În plus, Bonetti le transmite fanilor că va veni să vizioneze meciul retur, în care Dinamo va fi gazdă, sperînd că le va purta noroc în vederea eliminării Stelei.

Toată lumea vede Steaua mare favorită. Dumneavoastră ce credeţi?

– Steaua este mai puternică, mai bună valoric, este adevărat, dar acest lucru nu este întotdeauna suficient în fotbal! Contează foarte mult forţa mentală, dorinţa şi determinarea care vor fi afişate pe teren. Aici, Dinamo poate pune probleme şi cred că poate merge în finală, cu toate că are o echipă mult mai tînără.

ADVERTISEMENT

Nu sînteţi prea optimist?

– Nu, deloc! Ştiu ce vorbesc! Dinamo poate chiar să cîştige ambele meciuri în condiţiile pe care ţi le-am expus mai sus! Mai ales dacă va avea parte de arbitraje corecte şi echidistante cum s-a întîmplat la meciul din campionat, încheiat 1-1. Şi cu condiţia să nu mai aibă ghinionul de atunci, cînd a fost egalată pe final.

Pe cine mizaţi dumneavoastră de la Dinamo?

– Păi, Ţucu şi Rotariu cred că pot aduce sclipirile de care are nevoie echipa. Să avem totuşi în vedere că jocul lor va depinde foarte mult şi de aportul celorlalţi coechipieri. Prin urmare, pariul meu este că Dinamo se va putea impune dacă va juca precum o adevărată echipă. Asta e cel mai important!

ADVERTISEMENT

Duelul antrenorilor cum vi se pare?

– Stoican şi Reghecampf sînt de valori foarte apropiate. Ambii sînt tehnicieni tineri, care mai trebuie să acumuleze experienţă. Diferenţa este de ce au la dispoziţie. Adică, din punctul meu de vedere, dacă îl iei pe Stoican şi îl pui pe banca Stelei şi pe Reghecampf pe banca lui Dinamo, nu se schimbă absolut nimic la nivel de şanse. Steaua este o echipă uşor de antrenat în condiţiile în care se prezintă azi, iar dacă se schimbă tehnicianul, nu se schimbă nimic, rămîne la fel de puternică.

Dinamo va avea mai mult de 10.000 de fani la meciul tur, cînd va fi echipă oaspete. Ce părere aveţi?

ADVERTISEMENT

– Suporterii lui Dinamo sînt minunaţi, unici şi nu mă miră deloc de atitudinea asta pe care o afişează. Am antrenat acolo şi datorită lor m-am îndrăgostit de Dinamo şi de tot ce înseamnă atmosfera din jurul acestei echipe superbe!

Veţi veni la meciuri?

– La cel retur sigur voi fi prezent la Bucureşti şi sper să le port noroc băieţilor! Chiar vreau să le doresc multă baftă pe această cale şi să ţină minte că joacă la Dinamo şi că de aia pot bate pe oricine!

ADVERTISEMENT