News

Bonuri de masă pentru pensionari. Care sunt condițiile de acordare a tichetelor electronice

15.07.2020 | 15:31
Bonuri de masa pentru pensionari Care sunt conditiile de acordare a tichetelor electronice
ADVERTISEMENT

Pensionarii de peste 75 de ani care au pensia minimă de 704 lei vor beneficia de bonuri de masă, potrivit unui anunț oficial.

Conform ministrului Violeta Alexandru, toate persoanele de peste 75 de ani care beneficiază de pensie socială minim garantată în valoare de 704 lei vor beneficia de aceste bonuri.

ADVERTISEMENT

Bonurile de masă vor veni sub forma de tichetele electronice care vor avea o valoare de 180 de lei și vor putea fi utilizare pentru a achiziționa mese calde de la anumite unități autorizate.

Pensionarii cu vârsta de peste 75 de ani și pensia de 704 lei vor primi bonuri de masă

„Un mic sprijin pentru pensionarii cu vârsta de peste 75 de ani şi cu 704 lei la care mă tot gândesc. Aproximativ 130 milioane de euro pentru acest program finanţat din fonduri europene, fiecare persoană urmând să primească 180 lei/lună sub forma tichetelor electronice. Se vor folosi doar pentru achiziţionarea mâncării calde de la unităţile autorizate”, a explicat Violeta Alexandru.

ADVERTISEMENT

Pentru a intra în posesia acestor bonuri, fiecare pensioar care are pensia de 704 lei și vârsta de peste 75 de ani va trebui să se adreseze primăriilor, care vor fi însărcinate să distribuie aceste bonuri.

Potrivit Digi 24, aproximativ 900.000 de persoane beneficiază de o pensie socială minim garantată în valoare de 704 lei.

ADVERTISEMENT

„Aici un rezultat concret. Cu toate urgențele zilnice nu mai reușeam să vorbesc despre el. Un mic sprijin pentru pensionarii cu vârsta de peste 75 de ani și cu 704 lei la care mă tot gândesc. Anul acesta esta așa dificil în contextul pandemiei dar oricând se poate face ceva, sunt acolo.

Mulțumesc, Marcel Boloș, Ministrul Fondurilor Europene!

Aproximativ 130 milioane euro pentru acest program finanțat din fonduri europene, fiecare persoană urmând să primească 180 lei/lună sub forma tichetelor electronice. Se vor folosi doar pentru achiziționarea mâncării calde de la unitățile autorizate. Primăriile vor transmite atât tichetele către pensionari cât și informații cu privire la unitățile autorizate, acolo unde acestea se pot utiliza.

ADVERTISEMENT

Poți să faci bine într-o funcție publică!”, a completat Violeta Alexandru.

Cu toate acestea, nu toți oamenii au apreciat intenția de a oferi bonuri exclusiv acelor pensionari care au pensia de 704 lei. „O persoana care nu a muncit și beneficiază de la stat de pensie socială primește și bani 180 de lei lunar….alții care au muncit 38 de ani au pensie de 740 de lei și nu primesc nimic…oare cum gândiți aceste lucruri?”, este doar unul dintre reproșurile aduse de internauți.

ADVERTISEMENT
Tags: