News

Bonusuri de până la 500 de euro pentru cei care se hotărăsc să îşi petreacă concediul în Italia. Cine sunt norocoşii

18.06.2020 | 19:17
Bonusuri de pana la 500 de euro pentru cei care se hotarasc sa isi petreaca concediul in Italia Cine sunt norocosii
ADVERTISEMENT

Acum că pandemia de coronavirus pare a fi ţinută sub control, Italia trebuie să facă faţă celei mai grave recesiuni din ultimul sfert de secol și nu poate reuși decât printr-o revitalizare cât mai rapidă a turismului. Potrivit datelor oficiale, acest sector este responsabil pentru un procent de până la 13% din Produsul Intern Brut.

Profesioniștii din domeniu se aşteaptă la o scădere vertiginoasă a activităţii în vara anului 2020 şi la cele mai slabe cifre de după 1998. Concret, vorbim despre o scădere de 3,2 miliarde euro a cifrei de afaceri, situația care ar duce statul în pragul crizei economice.

ADVERTISEMENT

Pentru a-și convinge cetățenii să-și petreacă în număr cât mai mare concediile în Peninsulă, autoritățile s-au gândit să le ofere așa numitele bonusuri de vacanță. Practic, este vorba despre alocații care pot ajunge până la 500 de euro și se atribuie în trei variante distincte.

Italia încearcă să revitalizeze turismul cu bonusuri de vacanță de până la 500 de euro

Măsura pentru care au fost deblocate 2,4 miliarde de euro se adresează, însă, doar gospodăriilor ale căror venituri anuale nu depăşesc 40.000 de euro. Potrivit guvernului italian, bonusurile se vor acorda după cum urmează: 50 de euro pentru o singură persoană, 300 pentru o gospodărie cu două persoane şi 500 de euro pentru o familie compusă din trei sau mai multe persoane.

ADVERTISEMENT

De asemenea, trebuie spus că acestea pot fi accesate printr-o aplicaţie lansată de Ministerul Culturii care generează un cod QR ce va fi folosit de beneficiar pentru a se înregistra.

De remarcat este faptul că 80% din bonus va fi utilizată ca reducere la unităţile de cazare alese, în timp ce restul va lua forma unei deduceri din impozitul pe venit în declaraţia de venit din 2021.

ADVERTISEMENT

Italia înregistrează tot mai puține cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus

Anunţată în luna mai de Guvernul de la Roma într-unul din decretele de urgenţă adoptate în perioada crizei sanitare, bonusul vizează susţinerea turismului, un sector cheie pentru economia statului. Începând cu data de 3 iunie, Italia şi-a redeschis frontierele pentru turiştii străini proveniţi atât din Uniunea European, cât și din spaţiul Schengen.

În ceea ce privește bilanţul cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus, acesta a ajuns la 34.448, cu 43 de decese produse în ultimele 24 de ore. În total, sunt aproape 238.000 de persoane infectate cu boala care a îngenuncheat în doar câteva luni întreaga lume.

ADVERTISEMENT

De asemenea, au fost declarate vindecate și externate 179.455 de persoane. Cele mai multe infectări s-au înregistrat în regiunea Lombardia, 92.302, dintre care și 16.480 de decese. În regiunea Piemonte sunt 31.131 de cazuri şi 4.026 de decese, iar în Emilia Romagna sunt 28.111 cazuri şi 4.215 decese.

ADVERTISEMENT