Sport

Bonusuri de performanţă pentru Rareş Ilie la Nice. Rapid poate câştiga foarte mult: „Contractul e bine făcut!”

Daniel Niculae a vorbit despre transferul lui Rareș Ilie la Nice și a explicat că Rapid poate primi chiar mai mulți bani de la gruparea franceză în funcție de evoluțiile jucătorului.
14.07.2022 | 21:06
Bonusuri de performanta pentru Rares Ilie la Nice Rapid poate castiga foarte mult Contractul e bine facut
Bonusuri de performanţă pentru Rapid în funcție de evoluțiile lui Rareş Ilie la Nice. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Președintele Rapidului a dezvăluit că Lucien Favre, antrenorul lui OCG Nice, a venit special la București pentru a-l urmări pe Rareș Ilie și pentru a pune la punct transferul său.

Bonusuri de performanţă pentru Rapid în funcție de evoluțiile lui Rareş Ilie la Nice

Daniel Niculae a vorbit despre transferul lui Rareș Ilie la Nice și a anunțat că Rapid va primi o sumă de bani și pentru performanțele jucătorului în Ligue 1:

ADVERTISEMENT

„Sumele sunt confidențiale. Totuși, echipele din străinătate, mai ales cele din Franța, nu aruncă sume mari pe anumite transferuri, cu atât mai puțin în campionatul românesc.

A fost observat de mult timp de cei de la Nice, m-aș bucura să reușească acolo. E într-o creștere de formă și dacă va continua la fel, sunt sigur că în 2-3 ani cei de la Nice vor obține o sumă mult mai bună pentru Rareș.

ADVERTISEMENT

Contează mult și imaginea clubului, oamenii care lucrează în club, oamenii își îndreaptă atenția și spre cluburile din România, sperăm ca mai mulți jucători ai Rapidului să fie sub observația cluburilor din Europa, nu doar din Franța”.

„Nu depinde de mine, depinde doar de el, eu pot doar să-l sfătuiesc, să-i spun prin ce greutăți am trecut și ce probleme de adaptare am avut în primul sezon.

ADVERTISEMENT

Cu cât trece mai repede peste aceste impedimente, cu atât va prinde mai multe meciuri și va crește de la meci la meci.

Cu cât învață mai repede limba franceză va fi mai bine, el vorbește de excepție limba engleză, e un băiat modest și sunt sigur că se va impune la un moment dat”, a mai spus Daniel Niculae, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT

Despre interesul cluburilor mari din Europa pentru Rareș Ilie a vorbit și Victor Angelescu în exclusivitate pentru FANATIK.

Ce sfaturi îi dă Daniel Niculae lui Rareș Ilie

De-a lungul carierei de fotbalist, Daniel Niculae a jucat în Franța la Auxerre și AS Monaco, dându-i câteva sfaturi lui Rareș Ilie înainte de a pleca să evolueze în Ligue 1:

„Are și unele calități nedezvoltate atât de mult, trebuie să mai pună puțin forță, aleargă mai repede cu mingea la picior decât fără, însă are o groază de calități care compensează.

Urmează vizita medicală și după semnarea contractului. Sunt anumite clauze stipulate în contract, iar contractul e unul foarte bine făcut. Rapid poate câștiga mai mulți bani în funcție de evoluțiile lui.

Grosul sumei va fi plătit în primele luni. Sperăm să atingă și valoarea de 50 de milioane de euro, dar important e să muncească și să aibă evoluții bune.

Am avut și câteva întâlniri aici, a venit Favre aici să discutăm. Contează mai puțin lucrurile acestea, a venit și în vară. Așa se cam întâmplă peste tot, jucătorul e monitorizat, iar cei de la clubul care îl doresc vin să-l vadă.

El era în lot pentru meciul cu CFR, dar nu cred că va mai face deplasarea la Cluj”.

În plus, Daniel Niculae a vorbit și despre o posibilă plecare a lui Mattias Kait, mijlocașul estonian al giuleștenilor, de care s-au interesat mai multe cluburi:

„Nu îl vindem, sunt ceva oferte pentru anumiți jucători, printre care și Kait, dar nu am ajuns la niște discuții avansate, vom vedea cum vor evolua lucrurile.

Eu nu l-aș vinde pe Kait, contează mult oferta pentru club și jucător, contează mult ce își dorește și jucătorul, nu ținem pe nimeni cu forța dacă nu e fericit la Rapid”.

„Atât eu cât și cei doi proprietari ai clubului, ne dorim ca sumele venite din aceste transferuri să fie reinvestie în club, asta îi anunțăm pe suporteri, să stea liniștiți, pentru că nu ia nimeni banii și pleacă acasă cu ei”, a mai spus „Nico”.

ADVERTISEMENT