News

Boogaloo, o grupare paramilitară aflată pe val în SUA, prezentă la proteste. Înarmați până în dinți, visează la război civil

04.06.2020 | 19:56
Boogaloo o grupare paramilitara aflata pe val in SUA prezenta la proteste Inarmati pana in dinti viseaza la razboi civil
ADVERTISEMENT

Grupările paramilitare sunt o prezență tot mai des întâlnită la protestele din SUA. Că e vorba de extrema stângă, extrema dreaptă, ANTIFA sau neo-naziști, forțele de ordine au mari bătăi de cap cu indivizi înarmați ca pentru război.

Boogaloo, gruparea paramilitară care visează la război civil în SUA

Este și cazul grupării Boogaloo, teoretic o grupare de extremă-dreapta, care se pregătește de al doilea Război Civil American. Cu toate acestea, gruparea este foarte complexă pentru că în rândurile ei se regăsesc atât indivizi care îl susțin pe Donald Trump, dar și indivizi care îl urăsc pe Donald Trump. Mai mult, unii se consideră susținători ai afro-americanilor, în timp ce alții sunt faimoșii „rednecks”, rasiștii pur sânge ai Americii, cei care tânjesc și în ziua de azi la vremurile în care sclavia era legală în SUA.

ADVERTISEMENT

Un singur lucru e cert, în Minneapolis, oraș unde a fost ucis cu sânge rece George Floyd, și-au făcut apariția acei membri ai grupării care susțin comunitatea afro-americană și care doresc să dea jos Guvernul. Benjamin Ryan Teeter, un tânăr lider al grupării, nu a stat pe gânduri când a văzut că polițiștii comit abuzuri și, alături de mai mulți membri ai grupării a devenit o constantă a protestelor violente din Minneapolis.

Tânărul membru Boogaloo a călătorit 18 ore pentru a fi alături de protestatarii din Minneapolis

Tânărul a călătorit 18 ore până în Minneapolis, din Carolina de Nord, pentru a fi alături de comunitatea afro-americană. Dacă protestatarul de rând e înarmat cu mască, băieții Boogaloo, cum sunt alintați, sunt înarmați până în dinți cu cele mai performante arme. O adevărată grupare paramilitară, pregătită de ani buni de un nou Război Civil.

ADVERTISEMENT

Potrivit CNN, protestele din SUA se transformă într-un circ, cu tot felul de personaje dubioase care par să aibă propria agendă. Pe lângă clasicii protestatari care condamnă uciderea lui George Floyd, există hoții care sparg magazinele și fură tot ce prind, polițiștii sub acoperire care își distrug mașinile pentru a da vina pe protestatari, dar și diferiți membri ai grupărilor extremiste, înarmați până în dinți și pregătiți să omoare dacă situația o cere.

Mișcarea Boogaloo, care se pregătește cu entuziasm de un al doilea Război Civil American, câștigă tot mai mult teren în SUA, așa cum remarcă specialiștii.

ADVERTISEMENT

Teeter de exemplu, tânărul sosit în Minneapolis, se consideră anarhist și s-a prezentat la protest pentru a proteja protestatarii de abuzurile poliției.

Dacă ei sunt dispuși să ne omoare, trebuie să fim și noi dispuși să îi omorâm”, a explicat Teeter, în vârstă de 22 de ani.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, problemele polițiștilor sunt cu acei hoți care sparg magazine și pleacă acasă cu marfa de pe rafturi. Vorbim despre zeci de hoți, organizați, care vin cu SUV-urile și le încarcă cu marfă furată.

Între timp, băieții din Boogaloo sunt prezenți în tot mai multe orașe, acolo unde e nevoie. Mesajul lor pentru protestatari e clar: „Cu proteste pașnice nu rezolvați nimic”. Majoritatea au pregătire militară.

Originea numelui se crede că ar avea legătură cu un al doilea război civil, pe care acești oameni și-l doresc din suflet. În Texas, un membru al grupării a fost arestat în timp ce încerca să omoare polițiști.

Tânărul Teeter a dezvăluit că face parte din comunitatea LGBT, așadar urăște neo-naziștii. „Suntem aici să apărăm oamenii. Când și-au dat seama că suntem aici să-i apărăm, toți se bucură”, a explicat bărbatul.

SUA nu se află momentan în pericolul unui Război Civil, însă acțiunile necugetate ale lui Donald Trump agravează în fiecare zi situația.

ADVERTISEMENT