Sport

Bookmakerii au inclus-o pe Simona Halep între favoritele la câștigarea turneului de la Wimbledon. Ce cotă are românca

Ediția 2022 a turneului de la Wimbledon ar putea fi una cu adevărat specială pentru Simona Halep. Bookmakerii au inclus-o pe româncă între principalele favorite la câștigarea trofeului.
12.06.2022 | 17:52
Bookmakerii au incluso pe Simona Halep intre favoritele la castigarea turneului de la Wimbledon Ce cota are romanca
Simona Halep a câștigat Wimbledon 2019 după o finală de senzație cu Serena Williams. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

La Wimbledon 2022 nu se joacă pentru puncte, dar se joacă pentru un munte de bani și glorie. Este cea de a 135-a ediție a turneului londonez, iar Simona Halep se numără printre favorite.

Ce cotă are Simona Halep să câștige trofeul de la Wimbledon

Deși va merge la Londra după o perioadă dificilă, cu evoluții oscilante și cu numeroase probleme medicale, Simona Halep rămâne una dintre favoritele turneului, în ciuda vârstei și a locului ocupat în clasamentul mondial.

ADVERTISEMENT

Românca (locul 20 WTA) se simte pregătită pentru o nouă încercare de a câștiga un Grand Slam. Ar fi al treilea după Roland Garros în 2018 și Wimbledon 2019.

Și bookmakeri o văd între primele cinci favorite la al doilea triumf pe iarba londoneză, e drept la egalitate cu Petra Kvitova (numărul 31 WTA), Garbine Muguruza (10 WTA) și Anett Kontaveit (a doua jucătoare a lumii).

ADVERTISEMENT

Evident, marea favorită este Iga Swiatek, jucătoarea din Polonia care domină clasamentul mondial și doboară record după record în materie de invincibilitate.

Naomi Osaka și Karolina Pliskova pornesc cu șansa a doua, respectiv a treia în viziunea bookmakeri-lor, la câștigarea marelui premiu al ediției 2022 a turneului de la Wimbledon.

ADVERTISEMENT

Cotele primelor 10 favorite la câștigarea turneului de la Wimbledon

  • Iga Swiatek 2.50
  • Naomi Osaka 8.00
  • Karolina Pliskova 12.00
  • Simona Halep 15.00
  • Petra Kvitova 15.00
  • Garbine Muguruza 15.00
  • Anett Kontaveit 15.00
  • Cori Gauff 16.00
  • Bianca Andreescu 20.00
  • Elena Rybakina 20.00

Șapte jucătoare din România vor fi pe tabloul principal la Wimbledon 2022

Organizatorii celui de al treilea Grand Slam al anului au anunțat componența tabloului principal, iar pe acesta se regăsesc nu mai puțin de șapte jucătoare din țara noastră.

ADVERTISEMENT

Alături de Simona Halep, pe iarba de la All England Club vor mai evolua din primul tur Sorana Cîrstea, Gabriela Ruse, Irina Begu, Ana Bogdan, Irina Bara și Mihaela Buzărnescu.

Și în calificări vom fi reprezentați de două sportive. Este vorba despre Gabriela Lee și Alexandra Cadanțu-Ignatik. Turneul de la Wimbledon este programat în perioada 27 iunie – 10 iulie, iar organizatorii pun la bătaie premii record în valoare de 40 de milioane de lire sterline.

Fiecare sportiv ajuns pe tabloul principal va încasa 50.000 de lire sterline, iar câștigătorii celor două întreceri, feminin și masculin, vor fi mai bogați cu câte 2 milioane de lire sterline.

ADVERTISEMENT