News

BOR a explicat de ce Cristina Țopescu nu va avea slujbă la incinerare: „Se distruge în mod programatic și artificial trupul”. EXCLUSIV

14.01.2020 | 20:14
BOR a explicat de ce Cristina Topescu nu va avea slujba la incinerare Se distruge in mod programatic si artificial trupul EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Trupul neînsuflețit al Cristinei Țopescu va fi depus, miercuri, la Capela Cimitirului Bellu din Capitală pentru toți cei care vor să își ia rămas bun de la ea. Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a explicat pentru FANATIK de ce la fața locului nu va putea fi prezent și un preot.

Ce se va întâmpla la capela de la Bellu. Explicația BOR despre lipsa slujbei pentru Cristina Țopescu

Reprezentatul Bisericii Ortodoxe Române susține că persoanele care urmează să fie incinerate nu au parte și de o slujbă religioasă, pentru că acest fapt contravine dogmelor creștine.

ADVERTISEMENT

„Nu se face slujba de înmormântare pentru cei incinerați, întrucât prin incinerare se distruge în mod programatic și artificial trupul (subiectul concret al înmormântării). În creștinism, sufletul și trupul persoanei umane sunt prețuite împreună, nu separat, demnitatea lor fiind păstrată și după moarte”, a explicat Bănescu pentru FANATIK.

Totodată, Bănescu a dezvăluit și faptul că biserica a permis depunerea corpului neînsuflețit al Cristinei Țopescu pentru a permite fanilor și prietenilor să își ia la revedere, deși acest lucru nu este interzis.

ADVERTISEMENT

„La dorința familiei, depunerea la capela cimitirului Bellu are că scop facilitarea accesului tuturor celor care doresc să își ia rămas bun de la profund regretata jurnalistă.

Nu este o excepție, dar solicitările de depunere într-o capela pentru persoane care urmează să fie incinerate sunt rare. În cazul acesta concret este vorba și de o persoană publică”, completează reprezentatul BOR.

ADVERTISEMENT

Comunicat de la familia Cristinei Țopescu: trupul va fi incinerat joi, 16 ianuarie

Totodată, corpul va fi incinerat joi, 16 ianuarie, la Crematoriul Vitan Bârzești, așa cum a solicitat chiar prezentatoarea de televiziune când era în viață.

„Va fi incinerată conform propriei dorinţe în data de joi 16 ianuarie 2020 la Crematoriul Vitan Bărzeşti. Familia îndurerată. Rugăm păstrarea decenţei şi a discreţiei cuvenite unor astfel de momente grele”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISEMENT