News
notix pixel id

BOR se delimitează de gestul Arhiepiscopului Teodosie, care a împărtăşit copii cu aceeaşi linguriţă!

17.05.2020 | 18:39
BOR se delimitează de gestul Arhiepiscopului Teodosie, care a împărtăşit copii cu aceeaşi linguriţă!
BOR se delimitează de gestul Arhiepiscopului Teodosie, care a împărtăşit copii cu aceeaşi linguriţă! . Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române se delimitează de gestul Arhiepiscopului Teodosie. În a doua zi de alertă, înaltul ierarh a încălcat legea şi recomandările Bisericii.

BOR se delimitează de gestul Arhiepiscopului Teodosie, care a împărtăşit copii cu aceeaşi linguriţă!

Arhiepiscopului Tomisului a fost surprins în timp ce împărtăşea mai mulţi copii cu aceeaşi linguriţă. Pe imagini s-au văzut femei care ţin copiii în braţe sau de mână pe treptele bisericii şi aşteaptă să fie împărtăşiţi de Arhiepiscop.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, susţine că Teodosie nu s-a sfătuit cu capii Bisericii Ordotoxe Române înainte de a încălca aceste reguli:

ADVERTISEMENT

„Îndrumările bisericești referitoare inclusiv la împărtășirea credincioșilor în vreme de pandemie oferite de Patriarhia Română, sunt amănunțite, sunt foarte clare și sunt publice. Ele au fost aduse la cunoștința tuturor eparhiilor, deci tuturor ierarhilor.

“E adevărat că s-au împărtășit foarte puține persoane ieri”

Opțiunea pe care a făcut-o ieri IPS Teodosie îi aparține într-un mod singular. Dincolo de autonomia eparhială care există și care este respectată, cred ca respectul comun al regulilor ar trebui să ne unească acum pe toți.

ADVERTISEMENT

E adevărat că s-au împărtășit foarte puține persoane ieri. Nu este vorba de un pericol în legătura cu împărtășirea. Acesta e un lucru clar.

Însă dincolo de asta, cred că trebuie să ne orientăm cu toții respectuos față de niște reguli pe care am decis să le respectăm împreună. Îndelunga noastra răbdare probată, în mod exemplar două luni de zile, poate fi continuată măcar încă puțin până se lămuresc niște lucruri foarte importante pentru toți creștinii ortodocși”.

ADVERTISEMENT

Arhiepiscopul Tomisului a împărtăşit mai mulţi copii cu aceeaşi linguriţă!

La două zile de la intrarea în vigoare a stării de alertă, Arhiepiscopul Tomisului a sfidat legea. Înalt Prea Sfinţitul a fost surprins în timp ce împărtăşea mai mulţi copii cu aceeaşi linguriţă, nu purta mască şi nici regulile de distanţare fizică nu au fost respectate.

Împărtăşirea copiilor nu este ilegală, iar Înalt Prea Sfinţitul Teodosie nu a încălcat nicio lege sau canon bisericesc care interzice acest lucru, au transmis, sâmbătă, reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului, ca reacție la imaginile apărute în spațiul public.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri