Sport

Borac Banja Luka – CFR Cluj 2-1. Chipciu salvează campioana României. Calificare chinuită a clujenilor

CFR Cluj s-a calificat chinuit în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor, după ce a pierdut cu 1-2 manșa secundă a dublei cu Borac Banja Luka. Golul salvator a fost marcat de Chipciu în minutul 118.
13.07.2021 | 23:30
Borac Banja Luka  CFR Cluj 21 Chipciu salveaza campioana Romaniei Calificare chinuita a clujenilor
ADVERTISEMENT
13-07-2021
17:57

Borac Banja Luka - CFR Cluj 2-1 (Vranjes 60, Moraitis 64 / Chipciu 118)

VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

Min. 126: S-a terminat meciul. CFR Cluj pierde cu 1-2, dar se califică în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor cu scorul general de 4-3.

Min. 124: Cestor intervine salvator în fața lui Zivkovic, care scăpase singur cu Arlauskis.

Min. 118: GOOOL CFR CLUJ! Chipciu înscrie un gol absolut fabulos, cu un șut de la peste 25 de metri, direc în vinclu.

Min. 112: Camora prinde un șut-bombă de la 20 de metri, însă balonul lovește stâlpul din dreapta al porții apărată de Cetkovic.

Min. 94: Deac pătrunde în careu, șutează la vinclu, dar portarul Cetkovic respinge miraculos în bară, iar apoi balonul iese în corner.

Min. 91: Debeljuh este și el aproape de a înscrie, dar șutul său din careu trece puțin pe lângă bară.

Min. 90+7: S-a terminat timpul regulamentar de joc. Clujenii scapă de eliminare datorită renunțării din acest sezon la regula golului înscris în deplasare. Meciul intră în prelungiri.

Min. 87: Ratare imensă a lui Bouhenna, care reia din 6 metri peste poartă.

Min. 64: GOOOL Borac Banja Luka! Moraitis primeşte o minge în faţa porţii şi îndeplineşte o simplă formalitate, după ce axul central al defensivei a fost din nou depăşit. Scorul general este acum egal, iar meciul va intra în prelungiri dacă se va păstra. UEFA a decis ca din acest sezon să nu mai conteze dublu golul marcat în deplasare.

Min. 60: GOOOL Borac Banja Luka! Vranjes a deschis scorul cu o lovitură cu capul de la 11 metri, bine plastă.

Min. 55: Costache a reuşit să marcheze, însă reuşita a fost anulată după ce Omrani, autorul pasei, se afla în ofsaid.

Min. 41: Păun a executat o lovitură liberă în forţă, dar mingea trimisă pe centrul porţii a fost respinsă de Cetkovic.

Min. 22: Șutul lui Păun din interiorul careului trece puțin pe lângă bară.

Min. 17: Ocazie mare de gol a clujenilor. Camora trimite un șut-centrare în fața porții, dar Omrani și Costache nu reușesc să introducă mingea în plasă din 2-3 metri.

Min. 12: Costache primește o pasă de la Omrani și marchează cu un șut din 7-8 metri, dar golul este anulat din cauza poziției de ofsaid în care se afla jucătorul clujean.

Min. 11: Șutul lui Dujakovic din apropierea liniei de fund se duce în plasa laterală.

Min. 1: A început meciul.

13-07-2021
16:59

Echipele de start la Borac Banja Luka - CFR Cluj

Au fost anunțate echipele de start la partida Borac Banja Luka – CFR Cluj. Față de meciul tur, Marius Șumudică a făcut o singură schimbare în primul „11”: Manea i-a luat locul lui Susic.

  • Borac Banja Luka: Cetkovic – Dujakovic, Milojevic, Jovanovik, Cosic – Vojinovic, Begic – Coric, Vranjes, Zakaric – Moraitis. Rezerve: Pavlovic, Kujundzic, Ntchamda, Subic, Cavic, Meleg, Kulasin, Zivkovic, Vusurovic. Antrenor: Marko Maksimovic
  • CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Bouhenna, Cestor, Camora – Sigurjonsson, Rodriguez – Costache, Deac, Păun – Omrani. Rezerve: Cristiano, Bălgrădean, Graovac, Chipciu, Ciobotariu, Latovlevici, Susic, Tahiri, Debeljuh, Petrila, Hoban, Itu. Antrenor: Marius Șumudică

Meciul Borac Banja Luka – CFR Cluj are loc marți, 13 iulie, cu începere de la ora 21:00, și reprezintă manșa secundă a partidei din cadrul turului 1 preliminar al Champions League.

În tur, pe stadionul din Gruia, campioana României s-a impus cu scorul de 3-1 și pleacă acum cu prima șansă la calificare. Mai ales că, începând din acest sezon, regula golului înscris în deplasare a fost anulată, astfel că reușita de la Cluj a formației boasniace nu va mai valora dublu.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul Borac Banja Luka – CFR Cluj

Confruntarea Borac Banja Luka – CFR Cluj se dispută marți, 13 iulie, de la ora 21:00, pe stadionul Gradski din localitatea bosniacă în manșa secundă a turului 1 preliminar din Champions League.

Accesul suporterilor, ca și la meciul din prima manșă, de la Cluj, câștigat de campioana României cu scorul de 3-1, este permis în număr limitat, 25 la sută din capacitatea arenei, și numai pentru persoanele care au respectat normele sanitare, adică au schema de vaccinare completă sau test antiCOVID negativ valabil 72 de ore.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida Borac Banja Luka – CFR Cluj

Partida Borac Banja Luka – CFR Cluj se joacă marți, 13 iulie, de la ora 21:00, pe stadionul campioanei Bosniei și Herțegovinei în manșa a doua a turului 1 preliminar din Champions League și va fi transmisă în direct de posturile Digi Sport și Look Plus. De asemenea, o mai puteți urmări și pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

Marius Șumudică era deja informat când a vorbit după Supercupă de căldura infernală care așteaptă echipa sa la jocul retur. Sunt preconizate minim 39 de grade pentru ziua de marți, ceea ce foarte probabil va însemna o temperatură de peste 30 de grade inclusiv la ora partidei! Partidă pe care o va arbitra elvețianul Urs Schnyder, care până acum nu a mai condus vreo echipă românescă în cupele europene.

ADVERTISEMENT

Ce jucători importanți lipsesc în întâlnirea Borac Banja Luka – CFR Cluj

La meciul de la Cluj, antrenorul lui Borac, Marko Maksimovic, a acuzat faptul că problemele de lot pe care le are au slăbit mult forța echipei. Dejan Uzelac, unul dintre fundașii importanți, continuă să aibă probleme și acum și prezența lui e pusă sub semnul întrebării. Una dintre vedete, fostul jucător al Clujului, Stojan Vranjes, are ofertă din India și nu se știe dacă va juca la retur sau va pleca.

Marius Șumudică nu îl are valid pe Andrei Burcă, dar oricum cel care a fost om de bază în sezonul trecut ca fundaș central are gânduri de plecare din Gruia. O singură echipă s-a interesat însă oficial până acum de serviciile sale, iar prețul cerut de CFR Cluj este unul destul de piperat, așa cum FANATIK v-a inofrmat în exclusivitate. Asta explică și de ce Șumi l-a mai vrut pe Meleke de la Botoșani.

ADVERTISEMENT

Echipele probabile la Borac Banja Luka – CFR Cluj

  • Borac Banja Luka: Lakic – Coric, Milojevic, Cosic, Subic – Vojinovic, Meleg – Zakaric, Vranjes, Ziljkic – Moraitis. Antrenor: Marko Maksimovic
  • CFR Cluj: Arlauskis – Susic, Bouhenna, Cestor, Camora – Sigurjonsson, Rodriguez – Costache, Deac, Păun – Omrani. Antrenor: Marius Șumudică

Șumudică se teme de atmosferă și de căldură la meciul retur

Marius Șumudică a făcut prioritar ca obiectiv pe termen scurt, cel lung fiind, evident, păstrarea titlului cucerit în ultimele patru ediții, un parcurs cât mai lung în Champions League, mai ales că dacă va trece de Borac Banja Luka CFR va întâlni în turul 2 pe calificata dintre Lincoln Imps din Gibraltar și Fola Esch din Luxemburg.

Drept urmare, a trimis pe teren la Supercupa României, contra Craiovei, mai mulți jucători de rezervă, iar pe Sigurjonsson l-a lăsat pe teren doar primele 45 de minute. Eșecul la lovituri de departajare nu l-a afectat prea tare, noul antrenor al ardelenilor fiind preocupat vizibil de temperatura ridicată anunțată pentru ziua meciului și de atmosfera explozivă din tribune făcută de fanii bosniaci.

Cote la pariuri pentru jocul Borac Banja Luka – CFR Cluj

Cu tot entuziasmul gazdelor, gata să dea totul și să facă meciul vieții, bookmakerii rămân pragmatici și văd campioana României drept favorită certă și la retur. Echipa lui Marius Șumudică are cotă 1,65 la victorie. O surpriză neplăcută pentru noi valorează 5,50.

Și un gol marcat de bosnicaci are cotă foarte mare – 1,70, semn că pentru casele de pariuri va fi greu pentru Banja Luka să înscrie, deși a făcut-o o dată în meci retur. Varianta „înscriu ambele echipe” are cotă excelentă – 1,75, iar opțiunea „total goluri 2-5” o găsim la 1,35.

ADVERTISEMENT