Carousel hot news

Borcea e ŞOCAT. Cîte zeci de MILIOAN€ a pierdut în 4 ani!

Retragerea lui Cristi Borcea din acţionariatul lui Dinamo pare să aibă la bază nu doar problemele medicale ale acestuia, ci şi situaţia financiară tot mai "strîmtorată" în ultimii ani....
Autor: George Nistor | 15.01.2014 | 13:20
Borcea e ŞOCAT. Cîte zeci de MILIOAN€ a pierdut în 4 ani!

Retragerea lui Cristi Borcea din acţionariatul lui Dinamo pare să aibă la bază nu doar problemele medicale ale acestuia, ci şi situaţia financiară tot mai “strîmtorată” în ultimii ani. Potrivit revistei Capital, Cristi Borcea ar fi pierdut în ultimii patru ani nu mai puţin de 50 de milioane de euro, mai bine de jumătate din averea pe care o avea în 2009.

Averea fostului investitor dinamovist era aproximată în 2010 la 70-80 de milioane de euro, iar în prezent a ajuns la doar 29 de milioane de euro, clasîndu-se pe locul 184 în Top 300 Capital. Chiar dacă încearcă să-şi diminueze afacerile din România, Borcea nu vrea să părăsească total piaţa de business şi este pregătit să investească sume importante de bani în segmentul de restaurante din America.

Mare parte a averii sale se datora afacerilor în comercializarea şi îmbutelierea gazului lichefiat, fiind patronul grupului Crimbo Gaz. Neînţelegerile din cuplu, dar şi cercetarea în Dosarul Transferurilor l-au făcut să renunţe la acest business, primind în schimbul său 50 de milioane de euro.

Un mare eşec al familiei Borcea este clinica de sănătate şi frumuseţe, deschisă în 2009 în centrul Capitalei. Investiţia a fost aproximată la 500.000 de euro şi s-a dovedit a fi una deloc profitabilă, nereuşind să-şi acopere costurile nici pînă în prezent.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!