Sport

Borcea ”Magdalena”, batjocorit de Miron Mitrea! Dezvăluiri din închisoare ale fostului politician

Fostul ministru Miron Mitrea a vorbit despre perioada petrecută în închisoare și a povestit cum a ajuns Cristi Borcea să fie poreclit ”Magdalena” la Poarta Albă.
24.05.2022 | 18:40
Borcea Magdalena batjocorit de Miron Mitrea Dezvaluiri din inchisoare ale fostului politician
Fostul ministru Miron Mitrea a vorbit despre perioada petrecută în închisoare și a povestit cum a ajuns Cristi Borcea să fie poreclit ”Magdalena” la Poarta Albă
ADVERTISEMENT

Borcea s-a aflat în conducerea lui Dinamo de la mijlocul anilor ’90 şi până în 2012, iar pe 4 martie 2014 a fost condamnat la șase ani și patru luni de închisoare cu executare în ”Dosarul Transferurilor”.

Miron Mitrea, povești din închisoare cu Cristi Borcea

Fostul conducător de la Dinamo a fost pentru puțin mai mult de un an coleg de suferință că politicianul Miron Mitrea, condamnat la închisoare pentru luare de mită, iar fostul ministru a râs de faptul că Borcea își dorea ca în presă să apară că are parte de o detenție lejeră.

ADVERTISEMENT

”Îi spuneam ‘Magdalena’ bărbatului feroce al României. De ce? Avea tot timpul grijă de el, se întreținea. A avut un moment de slăbiciune, s-a lăudat și, astfel, au apărut articole cu SPA-ul lui Magdalena, SPA-ul lui Borcea din închisoare.

Știind să manipulez oameni și instituții, respectând regulamentul, am vorbit și eu cu un băiat și i-am zis că vreau să fac duș în așa-zisul SPA al lui Borcea. Era o cameră înaltă de 5 metri, geamurile lipseau, era un boiler, iar apa caldă curgea prin două țevi.

ADVERTISEMENT

Fiind frig afară, se făcea un abur, Doamne!, n-am rezistat mai mult de două minute. Dar Borcea e un tip gomos, a vrut să se laude în presă, nu a vrut să se știe că a trăit ca un pușcăriaș oarecare. Toată presa a scris de SPA-ul lui Borcea, hai să fim serioși!”, a declarat Mitrea, la Kanal D.

Victor Becali neagă orice regim preferențial la închisoare

Victor Becali a susținut și el în urmă cu trei ani că nu a beneficiat de condiţii de lux în spatele gratiilor, acolo unde a împărţit celula cu Cristi Borcea, ba din contră. Acesta a dezvăluit că în închisoarea Poarta Albă a fost nevoit să doarmă cu încă 12 oameni în aceeaşi celulă.

ADVERTISEMENT

”Nu e nici iadul pe pământ, dar nici bine nu e. Cu cât înţelegi mai repede unde eşti, cu atât îţi va fi mai bine! N-are niciun rost să te gândeşti ce ai fost înainte şi unde ai fi putut fi. N-am avut nicio dificultate, fratele meu mi-a spus să uităm cine am fost şi să vedem ce facem după ce ispăşim pedeapsa.

Nu e o plăcere pentru nimeni să fie acolo. Am întâlnit oameni care intră în depresie. Nu-ţi face nimeni favoruri la puşcărie. S-a scris că am avea regim preferenţial, dar nu e aşa. Borcea a stat tot timpul cu mine, aveam laptop, aveam de toate… terminaţi odată cu prostiile!

ADVERTISEMENT

Era o celulă de 11 metri pătraţi, cu un WC şi chiuvetă. Dacă nu erai atent, spărgeai faianţa cu cotul sau dădeai cu capul în pereţi. La Poarta Albă am stat şi 12 oameni în aceeaşi celulă. Ce condiţii bune?”, spunea impresarul la acea vreme.

ADVERTISEMENT