Fotbal intern

Borcea-Niro, cuplu de forţă la Dinamo! Care este singura condiţie şi ce alt acţionar poate reveni. Exclusiv

20.03.2021 | 23:59
BorceaNiro cuplu de forta la Dinamo Care este singura conditie si ce alt actionar poate reveni Exclusiv
Borcea-Niro, cuplu de forţă la Dinamo! Care este singura condiţie şi ce alt acţionar poate reveni
ADVERTISEMENT

Fiecare zi care trece aduce „câinii roșii” mai aproape de eutanasiere. Datoriile cresc, Cortacero a pârjolit și s-a ascuns în Spania, suporterii se chinuie să asigure măcar oxigenul zilnic, licența amenință. Dumitru Nicolae ar putea fi salvatorul, are un interes în… zonă

Dinamo are termen limită data de 30 aprilie pentru a-şi depune dosarul pentru licenţiere. Trebuiesc achitate datorii de aproximativ două milioane de euro pentru ca formaţia din „Ștefan cel Mare” să scape din nou. Măcar pentru încă un sezon. Pierderea licenţei ar putea echivala cu falimentul.

ADVERTISEMENT

Au intrat în club 500.000 de euro din drepturile TV, dar datoriile rămân uriașe. Banii se pierd repede, prin nenumăratele găuri care trebuie plombate

Din vânzarea biletelor virtuale, DDB a reuşit să mai acopere din cheltuielile curente ale clubului. Dar avalanşa de datorii vine din urmă şi mai poate fi oprită doar de un cont bancar bine tixit. Acel cont nu are în niciun caz, însă, iniţiale de Spania… Pablo Cortacero nici nu se mai oboseşte să promită că trimite bani. Oricum nu îl mai crede nimeni. Ibericul nu vrea altceva decât să atârne încă o greutate de grumazul deja… scheletic al „câinilor”.

Şi, cu toţi ochii aţintiţi spre vest, colacul se salvare ar putea fi aruncat de un mai vechi component al „haitei”. Din informaţiile FANATIK, Cristi Borcea le-a transmis apropiaţilor că nu poate să rămână impasibil în vreme ce Dinamo dispare de pe harta fotbalului românesc de top.

ADVERTISEMENT

Cum poate fi smuls clubul din ghearele țeparului Cortacero

Borcea este convins că este nevoie de foarte mulţi bani pentru a o redresa pe Dinamo, astfel că încearcă să aducă lângă el unul dintre cei mai potenţi oameni de afaceri din România. Nicolae Dumitru, cunoscut ca „Niro”, este cel care deja şi-ar fi dat acordul de principiu. Cea mai mare problemă în acest moment este, aşa cum era de aşteptat, Pablo Cortacero. Deşi nu contribuie financiar la club, ibericul nu vrea să renunţe la pachetul majoritar de acţiuni. Cristi Borcea speră că va reuşi să îl scoată pe iberic din schemă, cu ajutorul DDB. Intenționează ca la conducerea clubului să îl pună pe fiul său, Patrick, un înfocat suporter dinamovist.

„Niro”, capital de 240-260 de milioane de euro

Averea lui Dumitru Nicolae este estimată la 240-260 milioane de euro, conform „TOP 300 Capital”. Complexul „Europa” şi mai apoi „Dragonul Roşu” au fost printre primele afaceri ale omului de afaceri care a pornit din „ghetoul” Ferentari. În 3 octombrie 2016, Nicolae Dumitru a fost condamnat la 2 ani și 4 luni de închisoare pentru trafic de influenţă în dosarul Microsoft. De asemenea, instanța l-a obligat să plătească statului suma de 2.050.000 de dolari și 1.000.000 de euro. „Niro” avea să fie eliberat condiționat în septembrie 2017.

ADVERTISEMENT

Interesul lui Dumitru Nicolae pentru a investi la Dinamo vine în contextul în care Niro Group, societatea pe care o conduce, a construit un complex de apartamente de lux chiar lângă stadionul din „Ștefan cel Mare”. Ansamblul „Central Park”, în vecinătatea Parcului Circului. În condițiile în care sunt șanse din ce în ce mai mari pentru construirea unui nou stadion pentru Dinamo, Dumitru Nicolae este convins că și-ar putea crește și valoarea proiectului „Central Park”.

Cine mai stă la… pândă?

La Dinamo ar putea să revină și un alt acționar din perioada în care clubul conta în lupta pentru trofee. Vladimir Cohn ar fi dispus și el să  bage bani la echipă, dar a condiționat acest lucru tot de construirea unei noi arene în „Ștefan cel Mare”. De altfel, vestea că Dinamo ar putea avea un stadion nou a făcut minuni în atragerea de investitori. Vava Cohn este și el convins că aceasta este o condiție obligatorie pentru ca „alb-roșii” să poată progresa. Cohn a fost acționar la Dinamo timp de 10 ani, între 1997 și 2007.

ADVERTISEMENT

„Pentru stradion luptă fiecare dinamovist. Ăsta e cel mai mare of. Când va avea stadion, va avea și echipă competitivă pentru campionat și Europa. Eu niciodată nu mai vin, dar pe Patrick poate da, poate o să-l vedeți, că el e tânăr” – Cristi Borcea

  • 82 de milioane de euro este averea lui Cristi Borcea, conform „TOP 300 Capital”