Surpriză uriaşă! Un club de tradiţie din Ligue 1, preluat de patronul lui LA Lakers?!

Sorin Dumitrescu   
in Fotbal international
21/03/2018, 11:49
Surpriză uriaşă! Un club de tradiţie din Ligue 1, preluat de patronul lui LA Lakers?! GALERIE FOTO

Olympique Marseille a devenit primul club din Ligue 1 la care conducerea nu mai este din Europa, ci de peste ocean. Din vara lui 2016 omul de afaceri Franck McCourt a preluat una dintre cele mai iubite echipe din fotbalul francez.

Girondins de Bordeaux are toate şansele să devină nu peste mult timp a doua grupare din Ligue 1 care va avea patroni americani. Actuala conducere a girondinilor, care deţine postul TV M6, a confirmat faptul că există pe masă un proiect extrem de serios venit din partea americanilor şi căruia sunt şanse mari să îi dea curs.

Ce cluburi deţine investitorul american

Un grup de investitori, din a cărei componenţă face parte şi Philip Anschutz, a anunţat condiţiile în care sunt dispuşi să vină la Bordeaux şi partea franceză consideră că sunt întrunite toate condiţiile pentru ca afacerea să fie perfectată.

Americanii au oferit două variante, de a cumpăra totul sau de a intra în grupul de acţionari de la Bordeaux. Acest Philip Anschutz este foarte implicat în fenomenul sportiv şi este al 31-lea la capitolul avere dintre bogaţii din SUA. El deţine deja francize importante în sportul de peste ocean, Los Angeles Lakers, celebra echipă de baschet, dar aflată într-o prelungită criză de rezultate în ultimii ani, Los Angeles Kings, echipa de hochei şi Los Angeles Galaxy, clubul de fotbal la care a jucat şi David Beckham, dar a intrat deja în Europa, preluând o echipă puţin cunoscută din Suedia, Hammarby.

Închide ×