ADVERTISEMENT
Sporturi

Boris Becker ar putea fi condamnat la șapte ani de închisoare: ”Neg toate acuzațiile împotriva mea și mă voi apăra prin toate mijloacele legale!”

Autor: Gabriela Gheorghe | 26.09.2020 | 21:00
Boris Becker ar putea fi condamnat la șapte ani de închisoare: ”Neg toate acuzațiile împotriva mea și mă voi apăra prin toate mijloacele legale!”
Boris Becker. Sursă foto: Hepta.

Boris Becker, 52 de ani, fost important jucător de tenis, ar putea primi 7 ani de închisoare pentru evaziune fiscală. Potrivit publicației The Guardian, fostul număr unu mondial este acuzat de stat că ar fi ascuns  1,2 milioane de euro, dar și trei proprietăți.

ADVERTISEMENT

Totodată, autoritățile din Marea Britanie vor să arate că neamțul a obstrucționat justiția. Dacă toate aceste acuzații vor fi dovedite, atunci germanul ar putea sta șapte ani în spatele gratiilor.

”Sunt nevinovat până la proba contrarie! Neg toate acuzațiile împotriva mea și mă voi apăra prin toate mijloacele legale! Cred în sistemul juridic din Marea Britanie. Avocații mei îmi vor dovedi nevinovăția”, a postat Boris Becker pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Care e valoarea datoriilor fostului tenismen

Germanul a fost lider mondial în ierarhia masculină, a reușit să se impună la 6 turnee de Grand Slam. El a strâns în cariera sa mai mult de 22 de milioane de euro. Unele investiții neinspirate, un divorț costisitor plus datorii către fiscul din Marea Britanie l-au făcut să-și declare falimentul personal în urmă cu trei ani.

Cele mai recente estimări spun că fostul jucător de  tenis din Germania are datorii în valoare de 56 de milioane de euro. Unele dintre trofeele și rachetele de tenis ale neamțului au fost scoase la licitație forțată în urmă cu un an.

ADVERTISEMENT

Sunt 19 capete de acuzare. În urmă cu două zile, fostul tenismen a fost la tribunal pentru audierile preliminare în acest caz.

Când a câștigat primul turneu de Grand Slam

Fostul tenismen german a avut o avere care însuma mai bine de 100 de milioane de euro. Neamțul a câștigat de trei ori la Wimbledon, de două ori Australian Open și o dată US Open. Primul turneu de Grand Slam l-a luat la 17 ani.

ADVERTISEMENT

Totodată, fostul tenismen mai are în palmares 13 titluri Masters, dar și o medalie olimpică de aur la dublu. Împreună cu un antreprenor german a luat un credit de 40 de milioane de franci elevețieni:

“Tribunalul din Zug nu a recunoscut această sumă, care nici măcar nu a fost luată în considerare. În spatele acestei sume se află o foarte complicată conexiune cu diverse companii, pe care domnul Cleven și eu le-am fondat împreună în urmă cu 15, 16 ani”.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!