Sporturi

Boris Becker, consilierul Simonei Halep. Florin Segărceanu o va însoţi la Australian Open

26.12.2018 | 23:04
Boris Becker consilierul Simonei Halep Florin Segarceanu o va insoti la Australian Open

Stafful liderului mondial la tenis feminin se lărgeşte prin intrarea fostului mare campion german Boris Becker în funcţia de consilier al Simonei Halep. Totodată, după ce a ajutat-o în ţară cu pregătirea Florin Segărceanu a acceptat să o însoţească pe Halep la primul Grand Slam al anului 2019, Australian Open, profitând de faptul că tot dorea să ajung la Antipozi, pentru a-şi cumpăra o proprietate.

După cum informează Libertatea.ro, Boris Becker a fost numit în funcţia de consilier al Simonei Halep, urmînd a o însoţi la marile evenimente. Pentru activitatea sa germanul va fi remunerat cu suma de 20.000 de euro pe lună. Ultima dată Becker a fost antrenorul lui Novak Djokovic, însă colaborarea a fost întreruptă de de sârb, ca urmare a rezultatelor avute în acea perioadă.

Boris Becker a ajuns consilierul Simonei Halep prin intermediul lui Ion Ţiriac

Cum Ion Ţiriac este un apropiat atât al Simonei Halep, cât şi al lui Boris Becker, care i-a fost elev românului în perioada lui de glorie, când a câştigat şase turnee de Grand Slam şi 49 de turnee ATP în total, este posibil ca magnatul român să fi încercat astfel o dublă lovitură. Să plaseze lângă Simona un om care ştie foarte bine tot ce trebuie în tenis şi în acelaşi timp să îl ajute financiar, Becker aflându-se din acest punct de vedere într-o situaţie disperată.

Germanul a obţinut peste 20 de milioane de dolari din succesele sale în tenis, dar acum nu mai are nimic şi a fost declarat falimentar. A fost nevoit să îşi scoată la licitaţie toate bunurile, inclusiv trofeele câştigate în carieră, însă sumele pe care le-ar putea primi pentru ele nu acoperă nici pe jumătate milioanele de dolari cu care este dator la creditori. Ţiriac încearcă în acest fel, prin colaborarea cu Halep să îi ofere o mână de ajutor unuia care a fost unul dintre cele mai mari talente ale tenisului masculin.