Sporturi

Boris Becker critică absenţa Simonei Halep şi a celorlalte jucătoare de top: „Eu aş fi înotat Atlanticul să ajung la US Open“

01.09.2020 | 15:21
Boris Becker critica absenta Simonei Halep si a celorlalte jucatoare de top Eu as fi inotat Atlanticul sa ajung la US Open
ADVERTISEMENT

Boris Becker, fost campion la US Open în 1989, a criticat decizia jucătoarelor de top care au ales să nu participe la ediţia din acest an a turneului de Grand Slam găzduit de SUA.

De teama coronavirusului, nume mari din tenisul mondial, printre care şi Simona Halep, semifinalistă în 2015, au spus pas US Open-ului în 2020.

ADVERTISEMENT

Turneul a debutat pe 31 august, iar pe tabloul feminin se regăsesc doar 4 dintre jucătoarele clasate pe primele 10 poziţii în clasamentul WTA.

Boris Becker: „Au reacţionat puţin egoist“

„Eu aș fi mers cu siguranță la US Open. De fapt, după jumătate de an fără tenis, aș fi înotat Atlanticul ca să ajung acolo! Dacă în adâncul sufletului ești un luptător și n-ai avut șansa să joci, nu ai fi disperat să joci din nou după atât timp? 

ADVERTISEMENT

Cu siguranță nu toată lumea a simțit la fel și știu că sunt vremuri dificile, dar sunt la fel pentru toată lumea. Trebuie să spun că sunt surprins și dezamăgit de faptul că 6 din primele 10 jucătoare ale lumii nu sunt la US Open și sper că o să regrete!

Îmi pare rău că aceste jucătoare de top nu sunt la New York. Sunt primul care apreciază cât de multe aduc acestor turnee și cred că merită premii egale cu bărbații, dar unele dintre ele au reacționat puțin egoist“, a declarat Boris Becker, conform tennishead.net.

ADVERTISEMENT

Lipsesc locurile 1 şi 2, dar şi campioana en-titre

La US Open 2020, nu iau parte Ashleigh Barty (locul 1 WTA), Simona Halep (locul 2) şi Bianca Andreescu (locul 6 şi campioana din 2019).

De asemenea, dintre jucătoarele din top 10 mai lipsesc şi Elina Svitolina (5 WTA), Kiki Bertens (7 WTA) şi Belinda Bencic (10 WTA).

ADVERTISEMENT

România este reprezentată de Irina Begu, Mihaela Buzărnescu, Sorana Cîrstea şi Patricia Ţig la simplu feminin, plus Raluca Olaru în proba de dublu. La băieţi, singurul român prezent la New York este Horia Tecău, care evoluează în proba de dublu.

ADVERTISEMENT