Sporturi

Boris Becker de România! Răzvan Sabău, antrenorul Patriciei Ţig, joacă poker pe mize mari! Câţi bani a câştigat fostul campion la juniori de la Wimbledon! Video

28.07.2019 | 13:56
Boris Becker de Romania Razvan Sabau antrenorul Patriciei Tig joaca poker pe mize mari Cati bani a castigat fostul campion la juniori de la Wimbledon Video
Răzvan Sabău, antrenorul Patriciei Ţig, joacă poker pe mize mari (sursă foto: sportpictures.eu)

Răzvan Sabău, antrenorul Patriciei Ţig, joacă poker pe mize mari şi a reuşit să-şi facă un nume la turneele naţionale şi internaţionale. Fostul component al echipei de Cupa Davis a României a înlocuit racheta cu pachetul de cărţi şi serveşte as după as la mesele de joc, fie că sunt live sau pe internet. Bucureşteanul nu este primul tenismen care practică acest sport, călcându-le pe urme lui Boris Becker sau Evgheni Kafelnikov.

Răzvan Sabău, antrenorul Patriciei Ţig, joacă poker pe mize mari. Prima lovitură a dat-o la Braşov

Răzvan Sabău, antrenorul Patriciei Ţig, a început să joace poker în 2007, când evolua predominant în circuitul ATP Challenger. În acelaşi an, fostul tenismen obţinea una dintre marile victorii ale carierei, învingându-l pe Mariano Puerta, finalist la Roland Garros 2005, într-un turneu din Mexic. Cinci ani mai târziu, la PokerFest Braşov 2012, Răzvan Sabău vorbea despre pasiunea lui şi spunea că-şi doreşte să devină un mod de a câştiga bani.

Conform The Hendon Mob, una dintre cele mai mari platforme de poker din lume, Răzvan Sabău a câştigat 9.974 de dolari în 2012, când a participat la trei turnee. Cel mai mare premiu a fost obţinut la PokerFest Braşov 2012, unde a încasat 5.537 de dolari pentru clasarea pe locul 8.

Răzvan Sabău, antrenorul Patriciei Ţig, joacă poker pe mize mari
Răzvan Sabău, antrenorul Patriciei Ţig, joacă poker pe mize mari

A dat “tunul” în 2018 şi a ajutat-o pe Patricia Ţig să revină în tenis

În 2018, Răzvan Sabău a dat lovitura la mesele de poker şi a bifat cele mai mari câştiguri. După ce a obţinut 5.591 de dolari la PokerFest Braşov 2018, antrenorul Patriciei Ţig s-a clasat pe locul 3 la Merit Gangsters Poker Cup, turneu din Cipru, de unde a plecat cu un cec în valoare de 64.420 de dolari. Cu un total de 79.985 de dolari câştigaţi din poker, fostul tenismen este poziţionat pe locul 134 în clasamentul total al încasărilor pe România.

Între septembrie 2017 şi aprilie 2019, Patricia Ţig nu a jucat deloc, având probleme medicale şi devenind mămică în acest timp. Revenită în lumea tenisului, cu o serie de turnee ITF în Mexic, jucătoarea de tenis de 25 de ani a dezvăluit la Bucharest Open suma pe care a cheltuit-o ca să intre în competiţie. “25.000 de dolari am cheltuit ca să joc în Mexic”, spunea Patricia în timpul turneului bucureştean. Într-un interviu pentru FANATIK, Marius Ţig, tatăl sportivei, a dezvăluit că Răzvan Sabău, antrenorul şi soţul ei, a ajutat-o să revină. “Patricia a avut un sponsor, firma Arcada din Galaţi, care pe parcursul sarcinii nu i-a mai acordat sponsorizare. În contractul cu sponsorul s-a pus problema ca din premiile câştigate, ea să se autofinanţeze. Patricia nu a strâns atât de mulţi bani şi chiar nu ştiu cum s-au descurcat. Răzvan a ajutat-o mult”, a spus Marius Ţig pentru FANATIK.

Răzvan Sabău, antrenorul Patriciei Ţig, joacă poker pe mize mari
Răzvan Sabău, antrenorul Patriciei Ţig, joacă poker pe mize mari

Ce spunea Răzvan Sabău despre turneele de poker în 2012: “Toţi când câştigăm credem că suntem şi foarte buni jucători”

Cu ocazia turneului PokerFest Braşov 2012, Răzvan Sabău a vorbit despre pasiunea lui pentru poker. Fostul tenismen a susţinut că alege să joace pe mize mari la turneele de pe internet şi dezvăluia care este strategia aleasă pentru meciurile live.

“Tenisul este meseria mea, dar am alte două pasiuni: kartingul şi pokerul. Joc poker din 2007 şi este o pasiune care sper să devină şi un mod de a câştiga bani. Am jucat foarte mult cash, cred că am 10 turnee la activ. Joc şi pe internet, la mize destul de mari, pentru că încerc să bat nişte jocuri foarte grele. Toţi când câştigăm credem că suntem şi foarte buni jucători. Apoi ne dăm seama că este mai mult în spatele acestui joc. Mă aştept să joc bine la turnee. De ceva timp încerc să mă pregătesc pentru aceste turnee cu o strategie foarte liniştită şi calmă. Am deja patru mese finale în ultimele şase turnee”, susţinea Răzvan Sabău în 2012.

Cine este Răzvan Sabău. Campion la turneul de juniori de la Wimbledon şi locul 74 ATP în 2005

Născut pe 18 iunie 1977, în Bucureşti, Răzvan Sabău a câştigat turneul de juniori de la Wimbledon în 1993, învingându-l în finală pe Jimy Szymanski (Venezuela). În acelaşi an, timp de patru luni, actualul antrenor al Patriciei Ţig a ocupat locul 1 la categoria lui de vârstă. Chiar dacă a avut o carieră impresionantă la juniori, Răzvan Sabău nu a avut şi la seniori succesul aşteptat de mulţi specialişti.

Răzvan Sabău pe Terenul Central din Arenele BNR (sursă foto: sportpictures.eu)
Răzvan Sabău pe Terenul Central din Arenele BNR (sursă foto: sportpictures.eu)

De-a lungul carierei a câştigat trei turnee ATP Challenger, iar cea mai bună clasare în ierarhia ATP, locul 74, a venit pe 26 septembrie 2005. În circuitul ATP Tour, cele mai bune rezultate le-a obţinut la turneele de la Bucureşti 2003 şi Gstaad 2005, unde a ajuns până în semifinale. Component al echipei de Cupa Davis a României, Răzvan Sabău s-a remarcat în meciul cu Ecuador, din barajul pentru accederea în Grupa Mondială 2003, când a adus punctul decisiv după un meci epocal, în cinci seturi, cu Giovanni Lapentti. După ce s-a retras, fostul tenismen a fost cooptat în staff-ul Simonei Halep, iar în prezent o antrenează pe Patricia Ţig, finalistă a turneului Bucharest Open 2019.

  • 193.905 dolari a câştigat Evgheni Kafelnikov din poker
  • 111.416 dolari a câştigat Boris Becker din poker