Sport

Boris Becker, mesaj special pentru Simona Halep în scandalul de dopaj. Ce i-a transmis româncei pe rețelele de socializare

Boris Becker i-a transmis un mesaj Simonei Halep după ce românca a fost acuzată de o nouă încălcare a programului anti-doping.
21.05.2023 | 20:24
Boris Becker mesaj special pentru Simona Halep in scandalul de dopaj Ce ia transmis romancei pe retelele de socializare
Boris Becker i-a transmis un mesaj de susținere Simonei Halep. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Simona Halep se confruntă cu noi probleme legate de dopaj. După ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat, cea mai titrată tenismenă din România a fost notificată de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului că i s-au descoperit „nereguli” în pașaportul biologic.

Boris Becker, mesaj pentru Simona Halep după noile acuzații de dopaj

Boris Becker, fostul mare tenismen, de șase ori câștigător în turneele de Grand Slam, se situează de partea Simonei Halep în disputa pe care românca o poartă cu ITIA. Printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare, Boris Becker i-a urat baftă Simonei Halep în lupta pentru a-și demonstra nevinovăția. După despărțirea de Darren Cahill, în 2018, s-a zvonit că germanul va deveni noul antrenor al Simonei.

ADVERTISEMENT

 „Succes, Simona!”, a scris fostul mare tenismen german la InstaStory, după ce a republicat mesajul Simonei Halep. Campioana de la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019 a mărturisit că se simte „hărțuită”, după ce a fost acuzată din nou de ITIA de o nouă încălcare a programului anti-doping.

Fostul campion german a fost eliberat din închisoare la finalul anului trecut după 8 luni petrecute în spatele gratiilor. Boris Becker a fost condamnat în luna aprilie 2022 pentru ascunderea de bunuri și împrumuturi în valoare de 2,5 milioane de lire sterline pentru a evita plata datoriilor.

ADVERTISEMENT

Simona Halep va rata turneul de la Roland Garros 2023

Triumfătoare în urmă cu cinci ani pe Philippe Chatrier, Simona Halep nu va lua startul pe zgura de la Roland Garros în acest an, deoarece este suspendată provizoriu pentru dopaj încă din luna octombrie a anului trecut. „Simo” nu a mai jucat un meci oficial de la finalul lunii august 2022.

Într-un interviu pentru Tennis Majors, sportiva născută la Constanța s-a destăinuit și a cerut să fie judecată cât mai rapid în procesul de dopaj în care este protagonistă. În cadrul aceluiași interviu, Simona Halep a mărturisit că o nouă audiere este programată pe 28 mai.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, Simona Halep a fost eliminată în turul secund de la Roland Garros de către Qinwen Zheng. Patrick Mouratoglou, Darren Cahill, Chris Evert sau Alize Cornet sunt alte nume mari din lumea „sportului alb” care o susțin pe Simona Halep după noile acuzații.

Patrick Mouratoglou, sprijin important pentru Simona Halep după noile acuzații

Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, a avut o reacție vehementă după noile acuzații aduse româncei. Actualmente mentorul lui Holger Rune, tehnicianul francez reprezintă un reper important pentru „Simo” în lupta pentru demonstrarea nevinovăției.

ADVERTISEMENT

”Mulţumesc din suflet Patrick Mouratoglou pentru că mi-ai fost aproape şi un sprijin permanent. Vom lupta pentru adevăr până la capăt”, a scris Halep, într-un story pe Instagram, cu trimitere la declaraţia antrenorului francez.

ADVERTISEMENT