Sport

Boris Becker îl trage de mânecă pe Novak Djokovic: „Face o mare greșeală”

Fostul antrenor al lui Novak Djokovic, germanul Boris Becker, a avut prima intervenție publică în legătură cu scandalul momentului, spunând care e greșeala pe care o face fostul lui elev.
07.01.2022 | 16:35
Boris Becker il trage de maneca pe Novak Djokovic Face o mare greseala
Boris Becker l-a antrenat pe Novak Djokovic timp de 3 ani. Sursa foto: tennisworldusa.org
ADVERTISEMENT

Fostul jucător german de tenis și lider al clasamentului mondial ATP, germanul Boris Becker, l-a antrenat timp de trei ani pe sârbul Novak Djokovic. De fapt, actualul lider ATP este singurul jucător pregătit de Becker.

„Novak Djokovic face o mare greșeală că nu se vaccinează”, consideră Boris Becker

În plin scandal „uite scutirea, nu e scutirea”, Boris Becker și-a exprimat părerea vizavi de situația în care se găsește Novak Djokovic. „Cred că face o mare greșeală că nu se se vaccinează.

ADVERTISEMENT

Este ceva ce amenință ceea ce a mai rămas din cariera lui și șansa de a se consolida drept cel mai mare jucător al tuturor timpurilor”, a spus Becker pentru Daily Mail, citat de independent.co.uk.

„Am fost alături de el de patru ori când a câștigat titlul la Australian Open, așa că sunt pe deplin conștient de punctele lui forte și că este un jucător incredibil. De asemenea, cred că are un caracter grozav, care poate fi ușor înțeles greșit.

ADVERTISEMENT

Totuși, aceste puncte forte pot fi și puncte slabe. Aceeași determinare incredibilă pe care am văzut-o la el când câștiga atât de multe meciuri strânse poate fi o vulnerabilitate în ceea ce privește încăpățânarea lui”, a mai spus Becker.

Boris Becker l-a antrenat pe Novak Djokovic din ianuarie 2014 până în decembrie 2016

În luna decembrie a anului 2013, Novak Djokovic, aflat în acea perioadă pe locul 2 mondial, anunța pe site-ul personal că Boris Becker va deveni antrenorul lui din 2014. Urmarea a fost că fostul jucător german a renunțat la colaborarea pe care o avea cu postul BBC.

ADVERTISEMENT

Despărțirea s-a produs în decembrie 2016, dar în acele trei sezoane Becker l-a ajutat pe Djokovic să câștige șase titluri de Mare Șlem (câte două la Australian Open și Wimbledon și câte unul la French Open și US Open), plus 14 titluri din seria Masters 1000.

Trofeul câștigat de Nole la French Open în 2016, după ce l-a învins în finală pe englezul Andy Murray cu 3-6, 6-1, 6-2, 6-4, a avut o însemnătate aparte pentru Boris Becker, deoarece el nu s-a impus niciodată, ca jucător, pe zgura pariziană. Are două victorii finale la Australian Open, trei la Wimbledon și una la US Open.

ADVERTISEMENT

Boris Becker știe ce-l așteaptă pe Novak Djokovic: „Va primi mâncarea pe sub ușă, într-o cameră sumbră”

Becker consideră că dacă Djokovic continuă să ezite să se vaccineze, ar putea avea și mai multe obstacole în cariera de jucător. „Este incredibil de voinic, are convingeri foarte ferme. Dacă nu o face (n.r. – dacă nu se vaccinează), peste 10 ani se va uita în urmă și își va da seama că a făcut o greșeală”, a mai spus Becker.

Nu este vorba doar despre Australia. Faptul este că trăim într-o lume diferită, îi va fi foarte greu să trăiască viața unui jucător profesionist de tenis care călătorește fără vaccinare. Acestea sunt regulile, fie că îți plac sau nu, și trebuie să le accepți.

Poate într-o zi vom reveni la o situație mai normală, dar la 34 de ani nu mai are mult timp să-și urmeze obiectivele. Țin mult la el și știu că va suferi. Va fi șocat de tratamentul pe care îl primește, într-o cameră sumbră, cu mâncarea băgată pe sub ușă.

Va fi cu atât mai deranjant pentru că îi place să joace în Australia și poate pe nici un alt teren mai mult decât pe Rod Laver Arena”, a încheiat Boris Becker.

ADVERTISEMENT