Simona Halep

Boris Becker știe de ce Simona Halep nu a câștigat decât un Grand Slam! Neamțul vrea schimbarea regulamentului

24.01.2019 | 10:19
Boris Becker stie de ce Simona Halep nu a castigat decat un Grand Slam Neamtul vrea schimbarea regulamentului

Fostul mare tenismen german Boris Becker știe de ce Simona Halep nu a câștigat decât un singur turneu de Grand Slam în carieră. El consideră că handicapul sportivei din Constanța este că nu se poate consulta cu antrenorul în timpul meciurilor, așa cum se întâmplă la turneele din circuitul WTA.

”Există un motiv pentru care Simona a câștigat un singur Grand Slam, iar în circuit mult mai multe. E o legatură directă cu faptul că la turneele din circuit a putut apela la ajutorul antrenorului, iar la Grand Slam-uri nu”, a declarat fostul tenismen german la Eurosport.

Serena Williams și Simona Halep se salută la finalul meciului din optimi de finală de la Australian Open 2019
Serena Williams și Simona Halep se salută la finalul meciului din optimi de finală de la Australian Open 2019

Boris Becker știe de ce Simona Halep nu a câștigat decât un Grand Slam: ”A fost scoasă de antrenor în anumite situații”

”Dacă a avut nevoie de ajutor în circuit, a apelat la antrenor și a fost scoasă din anumite situații. Dar la Grand Slam-uri nu se poate. Eu cred că ar trebui permis și la turneele de Grand Slam. E în beneficiul tenisului, în beneficiul acestui sport și pentru viitoarele generații”, a explicat Boris Becker de ce Simona Halep are în palamres un singur titlu de Grand Slam.

Simona Halep a fost învinsă de Serena Williams în optimi de finală la Australian Open 2019 și a pierdut primul loc în clasamentul WTA. Românca va ocupa începând de luni poziția a treia în ierarhia mondială, fiind depășită de cehoaica Petra Kvitova și de japoneza Naomi Osaka, cele două finaliste de la Melbourne.

Boris Becker a fost unul dintre numele apărute pe lista cu posibilii antrenori ai Simonei Halep, după ce colaborarea acesteia cu australianul Darren Cahill a luat sfârșit. În cele din urmă, românca a mers fără antrenor la Australian Open, dar acolo a apărut varianta de a colabora cu belgianul Thierry van Cleemput, după ce acesta s-a despărțit de David Goffin.