News

Boris Johnson a anunțat noile măsuri pentru Marea Britanie. Ce se întâmplă cu cei care nu pot lucra de acasă

10.05.2020 | 22:27
Boris Johnson a anuntat noile masuri pentru Marea Britanie Ce se intampla cu cei care nu pot lucra de acasa
ADVERTISEMENT

Boris Johnson, premierul din Marea Britanie, a anunțat, duminică, noile măsuri ce vor fi impuse în Regatul Unit în perioada următoare.

Noile măsuri pentru Marea Britanie

Premierul din Marea Britanie, Boris Johnson, a anunțat că a luat mai multe decizii cu privire la viitorul apropiat al Regatului Unit, în contextul crizei provocate de pandemia de coronavirus, potrivit DailyMail.

ADVERTISEMENT

În discursul susținut, duminică, de la Downing Street, premierul britanic a subliniat necesitatea prudenței în perioada următoare și a subliniat impactul ”colosal” al noului coronavirus  asupra ”modului nostru de viață”.

Johnson a adus în discuție și importanța repornirii economiei, după ce specialiștii au spus că măsurile impuse de Regatul Unit ar putea  provoca cea mai gravă recesiune din ultimii 300 de ani.

ADVERTISEMENT

Astfel, premierul a anunțat că, de luni, oricine britanic care nu poate lucra de acasă poate să se ducă la serviciu.

Ce se întâmplă cu toți cei care ajung în Regatul Unit cu avionul

“Regulile de ”distanțare socială” de doi metri vor rămâne valabile, ba chiar amenzile pentru nerespectarea acestei măsuri vor crește”, a subliniat Boris Johnson.

ADVERTISEMENT

Acesta a mai precizat că, potrivit setului de măsuri ce va fi oficializat miercuri de către Parlamentul britanic, vor fi permise plimbările în parcuri și exercițiile individuale în aer liber.

”În plus, puteți conduce către alte destinații și puteți să practicați sporturi, dar numai cu membrii propriei familii. Încurajez mișcarea”, a spus premierul britanic.

ADVERTISEMENT

Johnson a susținut că școlile primare s-ar putea redeschide de la începutul lunii viitoare, asta dacă autoritățile vor ține sub control răspândirea infecției COVID-19.

Totodată, premierul a confirmat o măsură apărută în presa britanică, potrivit căreia se impune măsura de carantină pentru persoanele care vin în Marea Britanie pe calea aerului.

”Depinde de noi toți să urmăm sfaturile, să respectăm distanțarea socială și să menținem rata de îmbolnăvire scăzută”, a mai precizat Johnson.

La finalul discursului de la Downing Street, Boris Johnson a declarat că Marea Britanie va ieși cu bine din criza provocată de noul coronavirus, însă până atunci cetățenii trebuie să respecte măsurile impuse de autorități.

“Regatul Unit va ieși fi mai puternic din această luptă cu o boală diavolească. Deocamdată, trebuie să rămânem în alertă, să controlăm virusul și să salvăm vieți”, a încheiat premierul britanic intervenția de duminică.

 

ADVERTISEMENT