News

Boris Johnson anunță o posibilă invazie rusă în Ucraina: ”În următoarele 48 de ore”

Boris Johnson crede că Rusia va invada Ucraina în următoarele 48 de ore: ”Este încă timp pentru Vladimir Putin să facă un pas înapoi”, spune premierul Marii Britanii.
14.02.2022 | 16:31
Boris Johnson anunta o posibila invazie rusa in Ucraina In urmatoarele 48 de ore
ADVERTISEMENT

Criza din Ucraina se adâncește. Zvonurile potrivit cărora Rusia va ataca țara noastră vecină încep să se confirme.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, crede că armata lui Vladimir Putin va pătrunde în Ucraina, ”în următoarele 48 de ore”, dar și că în acest timp, liderul de la Kremlin ar avea timp să se răzgândească.

ADVERTISEMENT

Boris Johnson: ”Este încă timp pentru Vladimir Putin să facă un pas înapoi”

De asemenea, Boris Jonhson a subliniat gravitatea situației în care se află atât Ucraina, cât și restul țărilor din Europa.

”Trebuie să înţelegem că este o situaţie foarte, foarte periculoasă şi dificilă. Suntem în pragul dezastrului, dar este încă timp pentru Putin să facă un pas înapoi.

ADVERTISEMENT

Ceea ce îndemnăm pe toată lumea este să se angajeze în dialog”, a declarat Boris Johnson, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit independent.co.uk.

De altfel, premierul britanic a dat asigurări că ”probele sunt foarte clare”, după ce Kievul a acuzat Washingtonul, dar şi Londra de crearea unei situații alarmante cu privire la o invazie a Rusiei în Ucraina.

ADVERTISEMENT

”Există circa 130.000 de soldaţi comasaţi la frontiera ucraineană şi tot felul de alte semne care indică pregătiri serioase de o invazie.

Semnele arată, aşa cum a spus preşedintele (american Joe) Biden, cel puţin că pregătesc ceva care ar putea avea loc în următoarele 48 de ore”, a mai afirmat Boris Johnson.

ADVERTISEMENT

Boris Johnson îi îndeamnă pe britanicii din Ucraina să părăsească țara

Totodată, vineri, Regatul Unit a făcut apel către cetățenii britanici din Ucraina să plece din țară pentru a evita un posibil conflict, care le-ar putea periclita viața.

De altfel, spre final de săptămână, Boris Johnson are de gând să se deplaseze către liderii țărilor baltice pentru a discuta despre criza Ucraina-Rusia. Acum 14 zile, liderul guvernului britanic a mers în Kiev pentru a-și exprima susținerea, după ce i-a livrat un armament solid, printre care rachete antitanc.

Boris Jonhson a mai punctat faptul că dreptul Ucrainei de a adera la NATO nu poate fi condiționat. Drept urmare, va discuta ”foarte curând”, cu liderul Casei Albe, Joe Biden, despre procesul diplomatic.

”Cred că este foarte important că avem o conversaţie. Dar nu putem da la schimb drepturile suverane ale poporului ucrainean de a aspira la calitatea de membru NATO, nu poţi da aşa ceva la schimb, este dreptul poporului ucrainean”, a mai spus Johnson.

CIA transmite că Rusia ar invada Ucraina pe data de 16 februarie

Toate aceste declarații au loc în contextul în care CIA preconizează că pe data de 16 februarie soldații lui Vladimir Putin vor pătrunde, în cele din urmă, în Ucraina. Sunt speculații conform cărora CIA a răspândit o astfel de informație pentru a torpila planurile de război ale Kremlinului.

ADVERTISEMENT