ADVERTISEMENT
News

Boris Johnson, din nou in izolare. Premierul britanic a intrat în contact cu caz pozitiv Covid-19

Autor: Cerasela Stafie | 16.11.2020 | 13:35
Boris Johnson, din nou in izolare. Premierul britanic a intrat în contact cu caz pozitiv Covid-19
Boris Johnson, din nou in izolare. Premierul britanic a intrat în contact cu caz pozitiv Covid-19 Sursa foto: Hepta.ro

Premierul britanic, Boris Johnson, se află în izolare după ce a intrat a petrecut mai bine de jumătate de oră cu mai mulți deputați, iar unul dintre aceștia a fost testat pozitiv cu SARS – CoV – 2. Măsura este una preventivă, el a declarat că se simte bine.

ADVERTISEMENT

Perioada de izolare a lui Johnson vine la o distanță de 7 luni după ce a fost infectat cu virusul. Acesta a petrecut 35 de minute cu deputatul conservator Lee Anderson, care și-a pierdut simțul gustului în ziua următoare.

Prim-ministrul Marii Britanii a declarat că se simte bine în prima zi lucrătoare din autoizolare. El va continua să muncească în această perioadă în care guvernul pregătește o relansare politică, după ce consilierul șef pentru strategie politică al premierului a demisionat.

Boris Johnson, din nou în izolare, la 7 luni după ce a fost depistat pozitiv cu SARS – CoV – 2

Într-un videoclip distribuit pe Twitter, Boris Johnson a spus că se simte bine și nu are simptome. El a îndemnat populația să respecte sfaturile autorităților.

ADVERTISEMENT

Prim-ministrul britanic a fost infectat cu Covid-19 în luna aprilie. Acesta s-a aflat în stare gravă, internat la terapie intensivă, iar izolarea de acum este o măsură preventivă.

Johnson va conduce întâlnirile cheie din izolare și va colabora cu cancelarul Rishi Sunak pentru a elabora planurile de revizuire a cheltuielilor, dar conferințele de presă pe care trebuia să le susțină în aceste zile vor fi preluate de secretarul pentru Sănătate, Matt Hancock.

Potrivit BBC, Matt Hancock a declarat că autoizolarea premierului nu va influența în niciun fel munca pe care acesta trebuie să o presteze, iar premierul va putea să conducă în continuare agenda de lucru.

ADVERTISEMENT

Întrebat dacă premierul și deputatul Anderson au respectat regulile de distanțare socială în timpul ședinței lor, el a evitat un răspuns direct, dar a adăugat că este importat ca populația să respecte indicațiile autorităților dacă vor fi îndemnați să se autoizoleze și cu privire la normele de protecție împotriva infectării.

„Ideea principală este că nu contează cine sunteți, dacă sunteți contactat de NHS Test and Trace (autoritățile britanice) și vi se spune să vă autoizolați, asta trebuie să faceți”, a declarat Mancook, potrivit sursa citată mai sus.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!