News

Boris Johnson, discuție la telefon cu Klaus Iohannis! De ce nu merge președintele României la Londra

27.08.2019 | 09:06
Boris Johnson vrea să discute la telefon cu Klaus Iohannis. Sursa foto - facebook

Noul premier al Marii Britanii, Boris Johnson a solicitat să aibă o discuție la telefon cu Klaus Iohannis! Aceasta ar putea avea loc chiar în această săptămână. Anunțul a fost făcut de ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache. „Din câte ştiu eu, partea britanică a solicitat chiar şi o convorbire telefonică cu preşedintele României, care ar putea să aibă loc într-o perioadă foarte, foarte apropiată, poate chiar în această săptămână. Şi premierul Boris Johnson este supus unui anumit tip de presiune a opiniei publice interne.

Boris Johnson, discuție la telefon cu Klaus Iohannis!

El trebuie să livreze un plan de ieşire şi în acelaşi timp să aibă în vedere că majoritatea funcţională în Camera Comunelor este poate chiar mai slabă din punct de vedere al numărului de voturi decât cea din România. La ora aceasta, cred că Guvernul din Marea Britanie are un avans de un vot”, a afirmat Dan Mihalache pentru postul de televiziune B1TV

Dan Mihalache știe și motivul pentru care Klaus Iohannis nu merge la Londra ca să stea de vorbă direct cu Boris Johnson. De altfel, ambasadorul a spus un nu ferm unei eventuale vizite a președintelui în Marea Britanie. „Nu. Vă spun şi de ce. Deocamdată situaţia politică din Marea Britanie este şi ea destul de fluidă, după cum foarte fluide sunt şi negocierile pe care Marea Britanie le poartă cu UE în vederea Brexitului.

Boris Johnson, discuție la telefon cu Klaus Iohannis! Klaus Iohannis
Klaus Iohannis nu merge curând într-o vizită oficială la Londra. Sursa foto – facebook

De ce nu merge președintele României la Londra

Atunci, sigur că valoarea noastră, a misiunii diplomatice, a fost să menţinem nivelul relaţiilor foarte ridicat, dar nu neapărat să facem acest exerciţiu, care la această oră ar putea fi mai degrabă de imagine. Contactele sunt bune”, a adăugat Dan Mihalache. Vă reamintim că pe 23 iulie, Boris Johnson a fost ales de membrii Partidului Conservator cu 92.153 de voturi lider al formaţiunii, învingându-l pe Jeremy Hunt (46.656 de voturi) şi a devenit premier al Marii Britanii.

Noul premier britanic l-a omagiat imediat pe rivalul său Jeremy Hunt. Hunt este ”un zăcămât de idei excelente”, a apreciat Johnson şi a promis să i le ”fure”. Johnson i-a adus, de asemenea, un tribut premierului demisionar Theresa May, pentru serviciile aduse ţării.

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri