Sport

Boris Johnson, după ce Anglia a pierdut finala Euro 2020: „Un rezultat dureros, dar jucătorii noștri au evoluat ca niște eroi”

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, prezent aseară pe Wembley la finala Euro 2020, le-a transmis un mesaj de încurajare jucătorilor antrenați de Gareth Southgate.
12.07.2021 | 11:19
Boris Johnson, după ce Anglia a pierdut finala Euro 2020: „Un rezultat dureros, dar jucătorii noștri au evoluat ca niște eroi”
Boris Johnson, după ce Anglia a pierdut finala Euro 2020: „Un rezultat dureros, dar jucătorii noștri au evoluat ca niște eroi”. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Anglia a pierdut aseară finala Euro 2020 în fața Italiei, la loviturile de departajare. În ciuda faptului că englezii nu au reușit să câștige cel mai titrat trofeu european, Boris Johnson, a ținut să-i felicite pe jucătorii selecționatei „Three Lions” pentru prestația avută de-a lungul turneului.

„Un rezultat dureros pentru finala Euro 2020, dar Gareth Southgate și întreg lotul de jucătorii ai Anglei, au evoluat ca niște eroi. Au făcut o întreagă țară mândră și merită felicitați” a declarat premierul britanic pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Saka, Rashford și Sancho, victime ale rasismului

Intrați pe parcursul meciului, Saka, Rashford și Sancho, n-au reușit să marcheze la loviturile de departajare și au fost victime ale abuzurilor rasiste pe rețelele de socializare. Federația Engleză de Fotbal, se declară „dezgustată”de comentariile rasiste apărute la adresa jucătorilor englezi.

„Subliniem cu claritate că oricine se află în spatele unui comportament atât de dezgustător nu este binevenit să urmărească echipa. Vom face tot ce putem pentru a-i sprijini pe jucătorii afectaţi, în timp ce solicităm pedepsele cele mai dure posibile pentru oricine este responsabil.

ADVERTISEMENT

Vom continua să facem tot ce putem pentru a elimina discriminarea din fotbal, dar implorăm guvernul să acţioneze rapid şi să adopte legislaţia corespunzătoare, astfel încât acest abuz să aibă consecinţe reale.

 Companiile de social media trebuie să intensifice, să-şi asume răspunderea şi să acţioneze pentru a interzice agresorii de pe platformele lor, să adune dovezi care pot duce la urmărire penală şi să sprijine eliberarea platformelor lor de acest tip de abuz abject”, conform unui comunicat emis de Federația Engleză de Fotbal, potrivit BBC.

Poliția metropolitană a deschis o anchetă și afirmă că nu va tolera astfel de acțiuni.

Boris Johnson, a sărit în apărarea celor trei jucători care au fost vizați de atacurile rasiste: „Acești jucători trebuie lăudați ca niște eroi, nu abuzați rasism pe social media

ADVERTISEMENT

Chiar dacă a pierdut finala, un jucător al Angliei a intrat în istorie

În ciuda faptului că a pierdut finala Euro 2020, Luke Shaw intră în istorie. Jucătorul lui Manchester United a marcat primul gol pentru naționala Angliei și a intrat în istorie pentru „cel mai rapid gol într-o finala de Euro. 

Fundașul englez a avut nevoie doar de 2 minute pentru a deschide scorul în finală. Luke Shaw a profitat de faptul că a rămas liber în colțul careului de 6 metri și a reușit să transforme centrarea venită de la Kevin Trippier în gol, învingându-l astfel pe Gianluigi Donnarumma după doar 12o de secunde.

În ciuda faptului că a intrat în istorie, Luke Shaw a terminat seara în lacrimi. Echipa sa nu a fost în stare să păstreze avantajul pe care acesta l-a oferit, iar Anglia a pierdut finala Euro 2020 chiar pe teren propiu.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE