News

Boris Johnson, primul mesaj după ce a ieșit de la Terapie Intensivă. Cum își petrece vremea în salon premierul britanic

12.04.2020 | 11:36
Boris Johnson primul mesaj dupa ce a iesit de la Terapie Intensiva Cum isi petrece vremea in salon premierul britanic
ADVERTISEMENT

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a transmis primul mesaj public după ce starea sa de sănătate s-a ameliorat și a ieșit de la Terapie Intensivă.

Boris Johnson, primul mesaj după ce a ieșit de la Terapie Intensivă

La scurt timp după ce a ieșit de la Terapie Intensivă, Boris Johnson a ținut să le transmită toate gândurile sale bune medicilor într-un mesaj public: ”Nu le pot mulţumi suficient. Le datorez viaţa”.

ADVERTISEMENT

Politicianul conservator, în vârstă de 55 de ani, a fost spitalizat în urmă cu o săptămână, după ce a făcut febră mare. Starea de sănătate a lui Boris Johnson s-a înrăutățit și a fost mutat la secția de Terapie Intensivă a spitalului St. Thomas.

Conform Agerpres, care citează agenția DPA, după trei zile extrem de grele, premierul britanic a fost mutat joi din nou în salon. Cu toate acestea, nu se știe încă momentul în care el va putea reveni la birou.

ADVERTISEMENT

Marea Britanie a ajuns cel mai mare focar de coronavirus din Europa

Potrivit agenţiei britanice Press Association, Boris Johnson are cu el o tabletă prin care ține legătura cu apropiații, pe care urmăreşte filme precum ”Stăpânul inelelor” şi joacă sudoku.

Premierul a primit mii de felicitări cu urări de însănătoşire de la cetăţeni britanici, iar logodnica sa Carrie Symonds îi trimite zilnic scrisori. În vârstă de 32 de ani, acesta este însărcinată şi a căzut la pat cu simptome de coronavirus, dar ar fi refuzat testarea preferând să stea în casă şi să se odihnească mai mult.

ADVERTISEMENT

Cât timp Boris Johnson a fost la Terapie Intensivă i s-a administrat constant oxigen, însă a putut în permanenţă să respire singur. Câtă vreme el nu va putea să-și exercite atribuțiile din cauza  bolii, locul său va fi ținut de ministrul de Externe, Dominic Raab.

Marea Britanie a devenit cel mai mare focar de coronavirus din Europa în ultimele zile. Numai în prima zi de weekend, britanicii au raportat peste 900 de decese și peste 5.000 de noi infectări în rândul populației.

ADVERTISEMENT

Conform studiilor cercetătorilor de la Institutul de Metrică şi Evaluare a Sănătăţii din Seattle, în următoarele luni Marea Britanie va deveni ţara cea mai afectată de pandemie, cu 40% din totalul de morţi de pe continent

ADVERTISEMENT