Fotbal international

Boris Johnson salută destrămarea Superligii Europene: „Este rezultatul corect!”

21.04.2021 | 17:08
ADVERTISEMENT

Boris Johnson, primul-ministru britanic, a salutat suspendarea planului pus la cale de 12 cluburi, dintre care 6 din Anglia, de a înființa o competiție exclusivistă – European Super League și a aplaudat retragerea echipelor din acest proiect.

Johnson a pozat într-un dușman declarat al noii competiții încă de la anunțul comun al cluburilor fondatoare: Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United și Tottenham Hotspur, alături de AC Milan, Inter Milano și Juventus, din Italia, plus Atletico Madrid, Barcelona și Real Madrid, din Spania.

ADVERTISEMENT

Marți, premierul Boris Johnson a avut o întâlnire cu reprezentanții Federației Engleze de Fotbal și cu cei ai Ligii Profesioniste din Albion și a militat ferm pentru interzicerea organizării Super Ligii Europene.

Boris Johnson salută destrămarea Superligii Europene: „Trebuie să protejăm acest sport național”

În alocuțiunea susținută în fața reprezentanților FA (Federația Engleză de Fotbal), Boris Johnson a atacat în termeni duri intenția de a organiza o competiție paralelă cu Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Ulterior, când rând pe rând echipele implicate în proiect și-au anunțat retragerea, ba mai mult, președintele lui Manchester United și-a înaintat, marți, demisia, Johnson a revenit miercuri dimineața cu un mesaj pe Twitter în care a clamat înțelepciunea oficialilor cluburilor din Anglia care au făcut pasul înapoi.

”Salut anunțul făcut ieri seară. Este rezultatul corect pentru suporteri, cluburi și comunitățile fotbalistice din întreaga țară. Trebuie să protejăm în continuare acest sport național, pe care îl prețuim”, a scris Johnson.

ADVERTISEMENT

Suporterii au ieșit în stradă

Amenințate cu excluderea din competițiile continentale intercluburi, echipele implicate în proiectul coordonat de președintele lui Real Madrid, Florentino Perez, au făcut rând pe rând pasul înapoi și au anunțat că vor depune documentațiile pentru retragerea din proiectul European Super League.

În paralel, fanii celor șase cluburi din Anglia care au aderat la Superliga Europeană, au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva acestui demers, iar efectul a fost imediat.

ADVERTISEMENT

Chelsea, Barcelona, Atletico Madrid și Manchester City au fost primele cluburi care s-au retras oficial din proiect, iar ulterior au făcut același demers alte cinci echipe. În acest moment doar AC Milan, Real Madrid şi FC Barcelona au rămas ferme pe poziție și solicită în continuare înființarea noii competiții.

Cea mai afectată ar putea fi Real Madrid care riscă să fie exclusă din toate întrecerile continentale atâta vreme cât în fruntea clubului va rămâne coordonatorul proiectului, Florentino Perez.

ADVERTISEMENT