News

Boris Johnson îl va suna pe Vladimir Putin pentru a evita ”vărsarea de sânge”. Premierul britanic, vizită în Ucraina

Boris Johnson se implică activ în detensionarea crizei din estul Europei. Premierul britanic îl va suna pe liderul de la Kremlin pentru a evita ”vărsarea de sânge”. Acesta va vizita Ucraina săptămâna viitoare.
29.01.2022 | 10:34
Boris Johnson il va suna pe Vladimir Putin pentru a evita varsarea de sange Premierul britanic vizita in Ucraina
ADVERTISEMENT

După SUA, care face demersuri importante în această perioadă pentru a evita un conflict militar în estul Europei, în scenă intră în forță și Marea Britanie.

Șeful executivului de la Londra, Boris Johnson doreşte să evite ”vărsarea de sânge” în Ucraina şi urmează să îl sune pe preşedintelui rus Vladimir Putin pentru a-l îndemna din nou ”să dea înapoi şi să se angajeze diplomatic”, a declarat vineri seară o purtătoare de cuvânt de la Downing Street, notează Sky News.

ADVERTISEMENT

Boris Johnson se implică în criza Rusia – Ucraina. Premierul britanic îl va suna pe Vladimir Putin

”Prim-ministrul este hotărât să accelereze eforturile diplomatice şi să consolideze descurajarea pentru a evita vărsarea de sânge în Europa”, a spus purtătoarea de cuvânt într-un comunicat, potrivit sursei citate.

”Boris Johnson va reitera, în momentul discuției telefonice cu preşedintele Putin din această săptămână, necesitatea ca Rusia să facă un pas înapoi şi să se angajeze diplomatic”, a adăugat oficialul de la Londra.

ADVERTISEMENT

Pe lângă apelul telefonic cu liderul de la Moscova, premierul de la Londra va mai face o mișcare importantă. Săptămâna viitoare, acesta va efectua o vizită la Kiev.

Rusia a deplasat trupe impresionante la granița cu Ucraina, iar Putin a spus că Statele Unite și NATO nu au abordat principalele solicitări de securitate ale Moscovei, deși era gata să continue dialogul diplomatic

ADVERTISEMENT

SUA a anunțat că Rusia are acum capacitatea de a declanșa oricând un atac împotriva Ucrainei, iar premierul Boris Johnson a avertizat despre o catastrofă din care nimeni nu ar câștiga dacă Rusia ar invada țara vecină.

Recent, Marea Britanie a declarat că va sancționa Rusia dacă va face vreo incursiune în Ucraina și a îndemnat aliații europeni să pregătească pași similari.

ADVERTISEMENT

Ministrul de Externe al Marii Britanii va vizita Rusia

Între timp, ministrul de externe al Rusiei a declarat că omologul său de la Londra, Liz Truss ”a convenit asupra unei date” pentru a vizita Moscova în următoarele 2 săptămâni.

Ministrul de externe britanic s-a declarat în repetate rânduri împotriva invaziei Rusiei în Ucraina.

Pe de altă parte, diplomaţia britanică urmează să anunţe luni în Parlament o înăsprire a regimului său de sancţiuni pentru a permite Marii Britanii, acuzată că închide ochii la afluxul de fonduri ruseşti pe teritoriul său, să ţintească interese strategice şi financiare ale Moscovei.

ADVERTISEMENT