Fotbal international

Borussia a câștigat lupta cu Juventus și Manchester United! Erling Haaland a semnat cu Dortmund. VIDEO

29.12.2019 | 16:53
Borussia a castigat lupta cu Juventus si Manchester United Erling Haaland a semnat cu Dortmund VIDEO
ADVERTISEMENT

Borussia Dortmund a reușit să-l transfere pe Erling Haaland, care mai era dorit insistent de Juventus și de Manchester United. Astfel, cel mai dorit tânăr atacant din Europa a ajuns în Bundesliga, unde va avea parte de dueluri tari cu Bayern Munchen, Borussia Monchengladbach sau RB Leipzig.

Haaland a semnat cu Borussia Dortmund

Erling Haaland a avut un sezon extraordinar la Red Bull Salzburg, dar forma sa excepțională din grupele Champions League a fost cea care i-a convins pe șefii Borussiei Dortmund să-l transfere.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, Ole Gunnar Solskjaer a încercat să-l convingă pe tânărul atacant să vină la Manchester United, mai ales că el a fost antrenorul lui de la Molde, în Norvegia, dar Haaland a refuzat, deși își dorește să joace într-o bună zi în Premier League.

„A câștigat trofeul Champions League și a fost un fotbalist foarte bun. M-a învățat multe lucruri.

ADVERTISEMENT

Mereu am visat să joc pentru cele mai bun cluburi din europa, în special în Anglia.

Premier League este campionatul cel mai atractiv din lume și sper să ajung într-o bună zi să evolueaz acolo”,  a declarat Erling Haaland când a fost întrebat de o posibilă mutare pe „Old Trafford”.

Haaland la egalitate de goluri cu Lewandowski

Erling Haaland a terminat este una dintre revelațiile fotbalului din acest sezon. Atacantul norvegian în vârstă de doar 19 ani a reușit să marcheze nu mai puțin de 27 de ori în 20 de meciuri și are și 7 pase decisive oferite.

ADVERTISEMENT

Norvegianul s-a remarcat și în vară la Campionatul Mondial U20, atunci când a înscris nu mai puțin de nouă goluri într-un meci cu Honduras (12-0).

Pentru Molde, Haaland a înscris 20 de goluri în 50 de meciuri, iar parcursul bun al său din Norvegia i-a adus un transfer la Red Bull Salzburg, unde și-a făcut repede loc printre titulari.

ADVERTISEMENT
  • 45.000.000 de euro este cota de piață a lui Erling Haaland, conform transfermarkt.com