Sport

Borussia Dortmund joacă tare în cazul transferului lui Erling Haaland: ”Nu va pleca”

Erling Haaland este unul dintre cele mai interesante nume de pe piața transferurilor, dar Borussia Dortmund nu concepe să-l piardă în perioada de mercato din această iarnă.
07.01.2022 | 22:56
Borussia Dortmund joaca tare in cazul transferului lui Erling Haaland Nu va pleca
ADVERTISEMENT

Internaționalul norvegian mai are contract cu nemții până în 2024, dar din vară clauza sa de reziliere va coborî la doar 75 de milioane de euro și granzii Europei stau la pândă.

Presa internațională a vehiculat faptul că Dortmund va accepta să-și vândă vedeta încă din această iarnă dacă ofertele vor fi cu adevărat importante.

ADVERTISEMENT

Transferul lui Erling Haaland de la Borussia Dortmund este blocat

Dar se pare că Borussia Dortmund nu are nici cea mai mică intenție să-l transfere pe Erling Haaland în această fereastră de mercato, lucru întărit de președintele Hans-Joachim Watzke într-un interviu în presa germană.

”Cine ar accepta să vândă un atacant european de top în timpul perioadei de transferuri din iarnă, mai ales că nu este nevoie să facă asta? Nu va pleca în ianuarie. Borussia Dortmund este încă în trei competiții și rem să concurăm cu cea mai bună echipă posibilă.

ADVERTISEMENT

Anul viitor? Cu siguranță că va fi foarte dificil să îl păstrăm, dar fără nicio îndoială ne dorim acest lucru și vom încerca să îl convingem să rămână”, a declarat Watzke, conform Marca.

Norvegianul, ofertă fabuloasă să rămână la Dortmund

Oficialul Borussiei Dortmund a recunoscut la mijlocul lunii decembrie că Real Madrid a arătat un interes ridicat pentru transferul lui Erling Haaland, însă crede că toate marile cluburi ale Europei așteaptă finalul sezonului pentru a încerca marele transfer.

ADVERTISEMENT

Însă, nemții nu vor să-și piardă giuvaierul așa ușor și lucrează în secret la prelungirea contractului cu internaționalul norvegian. Șefii Borussiei Dortmund sunt pregătiți să-i ofere lui Haaland un salariu de 14 milioane de euro pentru a rămâne pe Signal Iduna Park.

Este un venit fabulos pentru un jucător din Bundesliga care nu evoluează la Bayern Munchen, dar planul Borussiei este ca în același timp să-i mărească și clauza de reziliere astfel că atunci când doritorii vor mai bate la ușă să poată negocia de pe poziții de forță și să o obțină o sumă mult mai mare de bani.

ADVERTISEMENT

Haaland vrea salariu stelar

Deși s-a scris foarte mult că Real Madrid este favorită să-l ia pe atacantul norvegian, președintele Barcelonei, Joan Laporta, le-ar fi transmis apropiaților că Erling Haaland va ajunge în vară pe Camp Nou.

Transferul lui Haaland va genera costuri totale de 300 de milioane de euro. În această sumă de bani se încadrează, pe lângă suma de transferâ, comisioanele pentru agentul Mino Raiola și pentru tatăl fotbalistului, fostul jucător de la Leeds și Manchester City, Alf-Inge Haaland.

Mai presus de aceste comisioane, în calcul intră și pretențiile salariale ale norvegianului. Atacantul în vârstă de 21 de ani ar dori un contract valabil pe șase sezoane. În ceea ce privește salariul, Haaland ar vrea să câștige, anual, între 30 și 35 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT