Fotbal international

Borussia Dortmund, magnet pentru tinerii fotbaliști! După Jadon Sancho, un alt puști englez a ales vicecampioana Germaniei. Video

14.06.2020 | 15:17
Borussia Dortmund magnet pentru tinerii fotbalisti Dupa Jadon Sancho un alt pusti englez a ales vicecampioana Germaniei Video
ADVERTISEMENT

Jude Bellingham este un tânăr mijlocaș englez, care evoluează în Championship, echivalentul Ligii 2, la Birmingham City. Puștiul a fost dorit de Borussia Dortmund și Manchester United, însă a ales să plece în Bundesliga, în echipa lui Lucien Favre, la fel cum a făcut și Jadon Sancho, în urmă cu trei ani.

Jude Bellingham este considerat de mulți specialiști unul dintre cei mai promițători tineri fotbaliști englezi, motiv pentru care Manchester United a încercat să-l aducă pe „Old Trafford”.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, „diavolii roșii” au încercat să-l convingă să semneze cu aceștia cu ajutorul lui Sir Alex Ferguson, dar nici legendarul fost antrenor al lui United nu a reușit să-l oprească din drumul spre Bundesliga.

Un alt puști englez a ales Borussia Dortmund

Sir Alex Ferguson și cu Matt Judge, un oficial de la United responsabil cu transferurile pentru ca apoi să viziteze baza de antrenamente alături de părinții săi. O sursă a clubului a declarat pentru presa din Anglia că a crezut că transferul este ca și realizat:

ADVERTISEMENT

Ni s-a părut că a fost impresionat de ce a văzut și de discuții. Credem că a fost impresionat cu ce îi putem oferi. Avem o datorie să avem grijă de jucători tineri și vrem să îi dezvoltăm”, a declarat acesta.

  • 16 ani a împlinit Jude Bellingham pe 29 iunie

Borussia Dortmund atrage din ce în ce mai mulți tineri fotbaliști

Borussia Dortmund a început să fie preferată de tinerii fotbaliști, care văd în vicecampioana Germaniei o adevărată rampă de lansare în carieră. Pornind de la transferul lui Jadon Sancho, Dortmund a mai reușit să le dea o lovitură de grație formațiilor din Premier League în iarnă, când au reușit să-l transfere pe Erliing Haaland, unul dintre cei mai în formă tineri atacanți din Europa.

ADVERTISEMENT

Jude Bellingham a refuzat oferta lui Manchester United și se pregătește să o părăsească pe Birmingham la finalul sezonului. Conform Daily Mail, Jude câștigă un salariu de 165 de lire sterline pe săptămână, iar la Dortmund ar urma să 60.000 de lire sterline lunar.

În actualul sezon din Championship, Jude a jucat 32 de meciuri, în care a reușit să marcheze de patru ori și a oferit trei pase decisive.

ADVERTISEMENT

Totodată, Jude Bellingham are și trei prezențe în naționala Angliei U17, pentru care a marcat de două ori.

  • 11.000.000 de euro este cota de piață a lui Jude Bellingham, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT