Sport

Bosnia&Herțegovina – România 1-0. Naționala lui Edi Iordănescu, groggy în Liga Națiunilor. Zero puncte după deplasările din Muntenegru și Bosnia

Naționala României a pierdut și cel de-al doilea meci din Liga Națiunilor, 0-1 în deplasare cu Bosnia&Herțegovina, și cu zero puncte acumulate ocupă ultimul loc în grupă.
07.06.2022 | 23:50
BosniaHertegovina  Romania 10 Nationala lui Edi Iordanescu groggy in Liga Natiunilor Zero puncte dupa deplasarile din Muntenegru si Bosnia
ADVERTISEMENT
07-06-2022
21:08

Cum arată clasamentul grupei a 3-a din Divizia B a Ligii Națiunilor după Bosnia&Herțegovina - România 1-0

Cu două înfrângeri din tot atâtea meciuri disputate (0-2 în Muntenegru și 0-1 în Bosnia&Herțegovina), naționala României ocupă ultimul loc în Grupa a 3-a a Diviziei B din Liga Națiunilor. Zero puncte, zero goluri marcate, un bilanț catastrofal pentru naționala lui Edi Iordănescu.

Pe primele două locuri în clasament se află Finlanda și Bosnia&Herțegovina, ambele cu câte 4 puncte, în timp ce Bosnia, cu 3 puncte, ocupă poziția a treia.

Următorul joc al naționalei noastre în Liga Națiunilor va fi pe teren propriu, contra Finlandei. Acesta va avea loc sâmbătă, 11 iunie, de la ora 21:45, pe stadionul „Giulești”.

07-06-2022
18:49

Bosnia&Herțegovina - România 1-0 (Prevljak 68)

Vezi aici meciul live.

Min. 81: Hanca a intrat în locul lui Manea.

Min. 74: În echipa României, au ieșit Maxim, Rus, R.Marin și Pușcaș, au intrat Ivan, Fl. Tănase, Oct. Popescu și Alibec.

Min. 68: GOOOL BOSNIA&HERȚEGOVINA! Niță respinge greșit, drept în picioarele lui Prevljak, o centrare de pe stânga, iar jucătorul gazdelor reia în plasă din 6 metri.

Min. 67: La gazde, Kolasinac a intrat in locul lui Civic.

Min. 65: Ahmedhodzic trimite cu capul în poartă din 2-3 metri, dar golul este anulat pentru un fault comis asupra lui Niță.

Min. 54: Șutul lui Răzvan Marin trece mult pe lângă poartă.

Min. 46: Triplă schimbare la gazde. Au ieșit Dzeko, Prcic și Cimirot, au intrat Prevljak, Hadziahmetovi și Pjanic.

Min. 45: Camora trimite un șut-centrare, mingea cade pe transversală și apoi este degajată de apărătorii gazdelor.

Min. 43: Nesincronizare în apărarea României, mingea ajunge la Dzeko, dar șutul acestuia cu latul este reținut în doi timpi de Niță.

Min. 37: Sehic respinge incredibil lovitura de cap a lui Pușcaș din 4 metri, mingea ajunge la Burcă, dar acesta reia de la 6-7 metri uluitor pe lângă poartă.

Min. 18: Pușcaș interceptează o pasă trimisă „acasă” de fundașii gazdelor, scapă singur cu portarul Sehic, îl driblează, dar șutează slab din 10 metri către poarta goală, permițâdu-i lui Ahmedhodzic să respingă în ultimul moment.

Min. 14: Contraatac timid al „tricolorilro”, finalizat de Răzvan Marin cu un șut din marginea careului, mult pe lângă poartă.

Min. 10: Gazdele domină meciul, dar fără a-și crea mari ocazii de gol.

Min. 1: A început partida.

Cu o întârziere de 20 de minute, arbitrul german Sascha Stegemann a fluierat startul meciului.

Startul partidei de la Zenica a fost amânat. Se așteaptă prognoza meteo de la UEFA, în scris, dacă va fi sau nu furtună, pentru a da drumul la meci. Asta e procedura UEFA…

07-06-2022
17:22

Echipele de start la meciul Bosnia&Herțegovina - România

Edi Iordănescu s-a decis asupra formulei de start cu care va aborda partida de la Zenica, împotriva Bosniei&Herțegovina. Sunt multe nume noi față de meciul cu Muntenegru, selecționerul schimbând chiar și sistemul, din 4-3-3 în 3-5-1-1.

  • BOSNIA și HERȚEGOVINA: 12. Sehic – 4. Susic, 16. Ahmedhodzic, 6. Sanicanin, 2. Civic – 21. Prcic, 13. Cimirot, 14. Gojak – 20. Stevanovic, 11. Dzeko, 23. Duljevic. Rezerve: 1. Vasilj, 22. Cetkovic – 3. Danilovic, 5. Kolasinac, 7. Besic, 8. Bilbija, 9. Prevljak, 10. Pjanic, 15. Hotic, 17. Menalo, 18. Hadziahmetovic, 19. Milicevic. Selecționer: Ivaylo Petev
  • ROMÂNIA: 1. Niță – 17. Rus, 6. Chiricheș, 15 Burcă – 4. Manea, 14. M. Marin, 8. Cicâldău, 18. R. Marin, 3. Camora – 10. Maxim – 9. Pușcaș. Rezerve: 12. Moldovan, 16. Târnovanu – 2. Rațiu, 5. Crețu, 7. Alibec, 11. Bancu, 13. Mihăilă, 19. Tănase, 20. Hanca, 21. Popescu, 22. Sorescu, 23. Ivan. Selecționer: Edi Iordănescu

 

Meciul Bosnia&Herțegovina – România are loc marți, 7 iunie, cu începere de la ora 21:45, în cadrul celei de-a doua etape din grupa a 3-a a diviziei B din Liga Națiunilor. Gazdele vin după un egal smuls in extremis în Finlanda, „tricolorii” au dezamăgit crunt în Muntenegru, cedând cu 0-2 după un meci în care nu au tras un șut pe poartă 90 de minute.

Unde se joacă meciul Bosnia&Herțegovina – România

Întâlnirea Bosnia&Herțegovina – România se dispută marți, 7 iunie, de la ora 21:45, pe stadionul „Bilino Polje” din orașul Zenica, în etapa a 2-a din grupa a 3-a din Divizia B a Ligii Națiunilor. „Bilino Polje” este unul dintre cele două stadioane unde evoluează echipa națională a Bosniei&Herțogovinei, alături de cel din Sarajevo, un stadion dat în folosință în 1972, pe el jucând echipa locală Celik. Aici a susținut câteva partide inclusiv naționala Iugoslaviei înainte de destrămare.

ADVERTISEMENT

Stadionul e construit după model britanic și are o capacitate de 15.000 de locuri. Fanii bosniaci sunt extrem de zgomotoși și nu odată au creat probleme cu arsenalul pirotehnic folosit, situație care a pus o presiune deosebită asupra echipei adverse. Nu s-au raportat însă incidente cu adevărat grave din partea acestor suporteri, doar că pentru zelul lor prea mare federația a avut de plătit amenzi destul de usturătoare.

Cine transmite la TV partida Bosnia&Herțegovina – România

Partida Bosni&Herțegovina – România se joacă marți, 7 iunie, de la ora 21:45, pe stadionul „Bilino Polje” din Zenica, în etapa a 2-a din grupa a 3-a a diviziei B a Ligii Națiunilor și va fi transmisă în direct și în exclusivitate pe postul Antena 1. După cum se știe, PRO TV a pierdut drepturile de difuzare ale jocurilor naționalei României, preluate acum de Prima TV, care a transmis jocul din Muntenegru, și de Antena 1, care face live la meciul din Bosnia.

ADVERTISEMENT

Partida o mai puteți urmări și intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO. După ce în Muntenegru s-a confruntat cu canicula, acum „tricolorii” au mari șanse să întâmpine o vreme potrivnică fotbalului, cu rafale de ploaie, pe o temperatură ziua de 30 de grade, 24-25 la ora meciului. Se anunță cam patru-cinci zile cu puternice intemperii în Bosnia. Jocul va fi condus de arbitrul german Sascha Stegemann, un arbitru cu peste  o sută de meciuri conduse în Bundesliga.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Bosnia&Herțegovina – România

„Tricolorii” au avut mari probleme cu jucătorii din naționala Muntenegrului, deși mulți dintre ei provin de la echipe mici din prima divizie. Acum vor da peste o echipă națională care are în componență trei nume extrem de cunoscute în fotbalul mare, câte unul de fiecare compartiment. Este vorba de puternicul fundaș Kolasinac, trecut pe la Arsenal, de mijlocașul Pjanic, ani de zile la Juventus și, mai ales, de golgeterul Edin Dzeko, în prezent la vicecampioana Italiei, Inter Milano. Singura hibă pentru bosniaci este faptul că au zece meciuri de când nu au mai câștigat pe teren propriu.

ADVERTISEMENT

În tabăra noastră avem deja o pierdere pe termen lung, jucătorul FCSB, Iulian Cristea, ruptură de ligamente, pauză de minim șase-șapte luni. În rest tot lotul este valid și deși a fost groparul echipei cu cele două greșeli ale sale Vlad Chiricheș are mari șanse să rămână un punct fix, alături de portarul Florin Niță și de mijlocașul Răzvan Marin.

În rest, sunt preconizate multe schimbări, cu posibile trei apariții de la CFR Cluj în defensivă (Manea, Burcă și Camora), cu Cicâldău la mijloc și Octavian Popescu și Alibec în față. Edi Iordănescu a fost nemulțumit de foarte mulți jucători.

ADVERTISEMENT

Echipele probabile la Bosnia&Herțegovina – România

  • BOSNIA-HERȚEGOVINA (4-3-3): Sehic – Gazibegovic, Ahmedhodzic, Hadzikadunic, Kolasinac – Hadziahmetovic, Pjanic, Prcic – Stevanovic, Dzeko, Krunic
  • ROMÂNIA (4-3-3): Niță – Manea, Chiricheș, Burcă, Camora – Cicâldău – Crețu, R. Marin – O. Popescu, Alibec, Maxim

Cote la pariuri la jocul Bosnia&Herțegovina – România

În Muntenegru, casele de pariuri au văzut favorită naționala României și a fost un 2-0 clar pentru gazde. Acum, bookmakerii acordă cotă de 2,25 pentru victoria Bosniei și urcă până la 3,60 pentru succesul României. Un gol înscris de ai noștri ajunge la cota de 1,50, în timp ce o reușită bosniacă este 1,30. Peste 1,5 goluri în meci are cotă 1,40.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de patru ori până acum, numai în partide cu caracter oficial. În preliminariile EURO 2004 România se impunea acasă cu 2-0 și reușea o victorie fără drept de apel în Bosnia cu scorul de 3-0. A fost anul cu acel final de infarct Danemarca – România 2-2, cu golul marcat de nordici după expirarea timpului regulamentar și după o preluare cu mâna a lui Martin Laursen.

Apoi ne-am revăzut cu vecinii din Balcani în preliminariile EURO 2012, victorie cu 3-o acasă, dar și primul eșec, 1-2, cu golul victoriei locale reușit de Dzeko în minutul 83, meci jucat tot la Zenica. Victoria cu 3-0 la ei acasă a fost la Sarajevo.

ADVERTISEMENT