Fotbal intern

Botoşani n-a bătut niciodată Steaua! “Acum rupem blestemul!”

Situaţie de neconceput pentru moldoveni înainte de Botoşani - FCSB în Liga 1 Betano. De ce e antrenorul Costel Enache obligat să învingă
10.12.2017 | 10:58
Botosani na batut niciodata Steaua Acum rupem blestemul

FC Botoşani are în faţă ceva ce se poate numi “Misiune Imposibilă”, duminică, de la ora 20.00. Asta pentru că echipa antrenată acum de Costel Enache nu a reuşit să învingă niciodată Steaua de când a promovat în Liga 1 Betano. Iar de atunci au trecut patru ani şi au fost zece partide între cele două formaţii. Mai mult decât atât, în cele zece meciuri disputate între cele două, FCSB a obţinut 9 victorii, iar Botoşaniul a scos doar un egal, pe teren propriu în 2016. 

“Putem să obţinem cel puţin un punct duminică seara, avem mare nevoie de puncte pentru accederea în play-off. Ne-am studiat bine adversarii şi sper să urmăm şi noi exemplul celor de la Iaşi, care au câştigat contra Stelei printr-o mobilizare extraordinară. Agresivitatea este unul din principalele atuuri ale echipei noastre, şi nu de acum, ci de mai mult timp, toată lumea care a venit la Botoşani recunoaşte acest atu. E timpul să rupem blestemul”, a fost afirmaţia lui Nicolae Muşat, fundaşul celor de la Botoşani. 

Cum îşi mobilizează Enache echipa înainte de Botoşani – FCSB

Antrenorul celor de la Botoşani afirmă că formaţia sa merită să fie pe locul 4 în clasament şi că nu e doar o simplă întâmplare faptul că s-a ajuns aici. Enache enumeră argumentele moldovenilor în duelul cu FCSB. 

“Cu siguranţă, un joc cu FCSB nu poate fi tratat uşor. E un meci important mai ales că lucrurile s-au complicat în zona de play-off. Astfel, suntem obligaţi să scoatem maximum partida aceasta. Chiar cred în şansa noastră, sincer o spun! Am şi argumente! Suntem o formaţie care a avut constanţă, e bine organizată. Nu putem spune că şansa sau întâmplarea ne-a adus pe locul 4, a fost un drum lung, în care jucătorii au demonstrat că au forţă. Aştept cu mare nerăbdare şi interes jocul, sper să ne ridicăm la nivelul echipei care s-a calificat în primăvara europeană”, a spus Costel Enache.