Niculescu explică eşecul de la Botoşani: „Asta ne-a lipsit!”

Cosmin Cojocareanu   
în Fotbal intern
03/11/2017, 20:38
Niculescu explică eşecul de la Botoşani: „Asta ne-a lipsit!”

După Botoşani – Voluntari 1-0, Claudiu Niculescu şi Costin Lazăr au păreri contrare în privinţa şanselor de a prinde play-off-ul în Liga 1 Betano. FC Voluntari a luat gol în minutul 7 al meciului de la Botoşani, iar ilfovenii nu au mai fost capabili să revină pe tabelă şi implicit în joc. Antrenorul Claudiu Niculescu a identificat mai multe cauze ale eşecului, dar spune că bătălia pentru play-off nu este încă încheiată.

După Botoşani – Voluntari 1-0, Claudiu Niculescu a declarat: „Normal că mă nemulţumeşte acest rezultat. Am fi putut pleca cel puţin cu un punct de aici, dacă nu am fi făcut acel cadou, la golul lor. Au fost şi nişte decizii de arbitraj, dar nu cred că au fost decisive, probabil sunt eu subiectiv. Felicit Botoşaniul, nu degeaba au ajuns atât de sus în clasament. Cursa pentru play-off nu este gata. Din păcate nu am reuşit să plecăm cu un punct de aici, deşi cred că am fi meritat. În sufletul meu mi-aş dori foarte mult să prindem play-off-ul, dar acesta este fotbalul până la urmă. Urmează două săptămâni în care campionatul se întrerupe, în care îmi doresc enorm să recuperăm jucătorii accidentaţi. Azi Bălan a intrat destul de bine, deşi are doar 4 zile de antrenament”. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Dacă ar fi fost Tudorie nu s-ar fi terminat Botosani – Voluntari 1-0

Principalele cauze ale eşecului identificate de antrenor sunt absenţa golgheterului şi a modestiei „S-a simţit lipsa lui Tudorie, e doar unul dintre golgheterii campionatului. Mai mult s-a simţit la meciul cu Juventus, când am aruncat mingea de 20 de ori în careu, în faţa porţii adverse. Explicaţia pentru aceste rezultate e lipsa modestiei. Odată cu cele două trofee a venit şi această lipsă de modestie. Dar în viaţa oricărei echipe urmează un astfel de recul, chiar şi la echipele mari. Ştim unde s-a greşit, dar se pot regla”, spune Niculescu.

Costin Lazăr a comentat astfel eşecul din Moldova: „Nu a fost un eşec neaşteptat, dar doream să arătăm că suntem o echipă care nu ia uşor gol. Ei au marcat şi au reuşit să conserve rezultatul. Din păcate nu am reuşit să fim constanţi, echipa a arătat că are valoare, dar nu şi constanţă. Play-off-ul e departe de noi în momentul de faţă. Dar bătălia nu este încheiată, drumul este lung. Respect arbitrii, au şi ei munca lor, dar au fost faze care ne-au dezavantajat”. Florin Acsinte a completat: „Şi eu sunt supărat pentru maniera de arbitraj. Nu e posibil să stai pe loc şi să dea fault. Dar nu sunt arbitrii de vină pentru că am pierdut noi azi. Am jucat aici foarte mulţi ani, am emoţii de fiecare dată când revin în Botoşani”.

Închide ×