Fotbal intern

Botoşaniul, oraş de coşmar pentru Dan Petrescu şi CFR Cluj! Eliminat de două ori din Cupă, acum l-a învins şi Poli Iaşi în nordul Moldovei

28.10.2019 | 23:03
Botosaniul oras de cosmar pentru Dan Petrescu si CFR Cluj Eliminat de doua ori din Cupa acum la invins si Poli Iasi in nordul Moldovei
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a fost învinsă de Poli Iași, scor 1-2 în etapa a 14-a din Casa Pariurilor Liga 1. Duelul s-a disputat la Botoșani, din cauza suprafeței de joc a stadionul din Copou, iar Dan Petrescu a continuat seară neagră de rezultate înregistrate pe “Municipal”. Actualul antrenor al campioanei nu a reușit să câștige niciunul dintre cele patru meciuri disputate la Botoșani.

Dan Petrescu are interzis la victorie în Botoșani

După meciul cu Poli Iași, jucat la Botoșani din cauza gazonului stadionului din Copou, Dan Petrescu a bifat a patra partidă condusă în calitate de antrenor al CFR-ului pe arena din Moldova. Chiar dacă a reușit să câștige două titluri cu formația din Gruia, Petrescu nu a ieșit niciodată victorios după un meci disputat pe Municipalul din Botoșani. Primul duel a avut loc în chiar prima etapă a sezonului 2017 – 2018, primul pentru Dan Petrescu pe banca celor de la CFR.

ADVERTISEMENT
  • 17 iulie 2017, FC Botoșani – CFR Cluj 1-1 
  • 26 octombrie 2017, Cupa României, FC Botoșani – CFR Cluj 1-1 (4-3 după loviturile de departajare)

CFR deschidea scorul atunci prin Hoban, dar era egalată de Andrei Burcă, actualul jucător al clujenilor, care stabilea în același timp și rezultat final. Al doilea meci condus de Petrescu la Botoșani a fost în Cupa României, în aceeași stagiune. La fel ca în campionat, CFR a deschis scorul în fața moldovenilor, Omrani învingându-l pe Cobrea, dar nu a reușit să păstreze mult timp avantajul. Cu 20 de minute înaintea finalului ce ar fi consemnat o calificare, Jonathan Rodriguez mișca plasa porții apărată de Tomislav Duka și trimitea partida în prelungiri. După 120 de minute, scorul era 1-1, iar gazdele au obținut calificarea la penalty-uri, Ciprian Deac ratând lovitura de la 11 metri decisivă.

ADVERTISEMENT

Jonathan Rodriguez, “călăul” lui Dan Petrescu în două rânduri

Al treilea duel al lui Petrescu la Botoșani a fost din nou în Cupa României, în actuala stagiune. CFR Cluj conducea cu 2-1 cu 10 minute înaintea finalului, însă călăul din urmă cu două sezoane, Jonathan Rodriguez, marca pentru 2-2 și trimitea duelul în prelungiri. Nicio echipă nu a reușit să marcheze în cele 30 de minute de timp suplimentar și totul avea să se decidă la loviturile de la 11 metri. Luis Aurelio și Mailat ratau pentru CFR iar Leonel Pierce o trimitea pe FC Botoșani în optimile Cupei, bifând al treilea meci fără victorie pentru Dan Petrescu pe stadionul din nordul Moldovei.

  • 25 septembrie 2019, Cupa României, FC Botoșani – CFR Cluj 2-2 (4-2 după loviturile de departajare)
  • 28 octombrie 2010, Poli Iași – CFR Cluj 2-1
ADVERTISEMENT

Acum, la o lună distanță de la jocul din Cupă, Dan Petrescu mergea la Botoșani pentru al patrulea meci. De data aceasta adversar a fost Poli Iași, care a jucat în nordul Moldovei din cauza situației suprafeței de joc din Copou, dar deznodământul a fost același. CFR a condus din nou, pentru a patra oară la rând într-un meci condus de Petrescu la Botoșani, după golul lui Valentin Costache din minutul 10, iar meciul părea că se îndreaptă spre rezultatul așteptat. Totuși, cu doar câteva secunde de fluierul de final al primei reprize, Juan Passaglia l-a învins pe Arlauskis și a restabilit egalitatea. Lovitura de grație pentru Petrescu a venit cu un sfert de oră înaintea finalului, când Gallego a profitat de un moment de neatenție al portartului lituanian și a stabilit scorul final al partidei și, în același timp, al patrulea meci fără succes pentru Dan Petrescu la Botoșani din tot atâtea disputate.