Transferul lui Boubacar Fofana la FCSB a căzut din cauza a 200.000 de euro. Gigi Becali: “Au intervenit impresarii și mă retrag!” Vezi toate detaliile. EXCLUSIV

EXCLUSIV FANATIK
Iuliana Spirache    Cristi Coste   
în FCSB
18/10/2019, 13:04
Transferul lui Boubacar Fofana la FCSB a căzut din cauza a 200.000 de euro. Gigi Becali: “Au intervenit impresarii și mă retrag!” Vezi toate detaliile. EXCLUSIV GALERIE FOTO EXCLUSIV FANATIK
Fofana Boubacar in meciul de fotbal dintre Dinamo Bucuresti si Gaz Metan Medias, contand pentru Liga 1 Betano, desfasurat pe Stadionul Dinamo din Bucuresti, vineri 23 noiembrie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Gigi Becali își face deja strategia pentru perioada de iarnă și încearcă să întărească echipa pentru partea a doua a sezonului. Patronul celor de la FCSB și-a anunțat interesul pentru doi jucători ai celor de la Gaz Metan Mediaș, anume mijlocașul defensiv Boubacar Fofana, 29 de ani și atacantul Dumitru Nicolae Cardoso, 27 de ani. Becali a aflat și care e prețul pe care trebuie să-l achite pentru a-l transfera pe Boubacar Fofana la FCSB.


UPDATE, 18 octombrie, ora 13:05FANATIK a aflat că suma pentru care nu se mai face transferul lui Boubacar Fofana de la Gaz Metan Mediaș la FCSB este de 200.000 de euro. Aceasta este reprezentată de banii la semnătură pe care i-a cerut jucătorul, 80.000 de euro, iar restul a fost solicitat de impresarii acestuia. Gigi Becali, cum a declarat, nu a fost de acord. Patronul FCSB îi oferise mijlocașului un contract pe 3 ani, cu 12.000 de euro lunar în primul, sezon, apoi salariul creștea an de an. Gaz Metan Mediaș era de acord cu transferul și urma să încaseze 200.000 de euro pentru el, cu 50.000 mai puțin decât pretențiile inițiale ale ardelenilor.


UPDATE, 18 octombrie, ora 12.00. Deși s-a înțeles cu Gaz Metan Mediaș și cu Boubacar Fofana în ceea ce privește sumele de transfer, Gigi Becali a anunțat că a renunțat la jucătorul formației antrenate de Edward Iordănescu, toate acestea deoarece impresarii fotbalistului au cerut bani. “Vrea bani la semnătură și când intervin impresarii, atunci eu mă retrag. Impresarul trebuie să ia bani de la jucător, nu de la mine. Cum să le dau eu bani?”, a spus Gigi Becali la PRO X.


UPDATE, 9 octombrie, ora 10:54. Gigi Becali a confirmat informațiile FANATIK și a spus că l-a transferat pe Boubacar Fofana de la Gaz Metan Mediaș: “Pe Fofana l-am luat deja. În mare ne-am înțeles, el are 6.000 și eu îi dau 12.000 deci nu ar trebui să fie probleme”


UPDATE, 8 octombrie, ora 16.20. FANATIK a aflat că în aceste momente se negociază transferul lui Fofana! Becali vrea să-l aducă pe mijlocaşul Mediaşului şi conducerile celor două formaţii discută chiar acum despre cedarea fotbalistului din Guineea. Acesta ar putea ajunge chiar din această iarnă la FCSB dacă cele două cluburi se înţeleg. Mai jos puteţi urmări detaliile despre preţul stabilit în urmă cu doar două zile de conducerea medieşenilor când au auzit de interesul lui Becali pentru jucătorul lor.


ŞTIREA INIŢIALĂ, 6 octombrie, ora 16.18

Gigi Becali trebuie să achite 250.000 de euro pentru transferul lui Boubacar Fofana la FCSB

După ce l-a transferat recent pe Vali Crețu pentru 125.000 de euro, dar l-a acontat pentru sezonul de primăvară și pe Darius Olaru, Gigi Becali continuă să se alimenteze cu jucători de la Mediaș. Acum a pus ochii pe alți jucători. „Îmi place Dumitru Cardoso, dar el nu e atacant. Trebuie să-l luăm, că el e român. Îmi place foarte mult și Fofana de la Gaz Metan, e fotbalist adevărat, nu pierde mingea”, a declarat Becali.

Patronul roș-albaștrilor nu a rămas la stadiul de declarații. Și-a pus oamenii și aceștia s-au interesat la Mediaș care este prețul lui Fofana, deoarece eventuala aducere a lui Cardoso depinde de forma din acest final de sezon a lui Gnohere și Florin Tănase. Răspunsul șefilor de la Gaz Metan a venit imediat: 250.000 de euro!

boubacar fofana
După pauza pentru echipele naționale, Fofana (dreapta) se pregătește pentru un nou meci cu Dinamo, unde nu îl va mai găsi pe Damien Dussault © FOTO: Razvan Pasarica / SPORT PICTURES

Și Craiova este interesată de transferul lui Fofana, dar nu vrea să intre în licitație cu FCSB

Boubacar Fofana este unul dintre următoarele produse de export ale Mediașului. Acesta a avut și în vară oferte de la formații din zona Golfului și una din Israel, dar jucătorul a dorit să continue să lucreze cu Edi Iordănescu. Acum a apărut interesul celor de la FCSB, dar acesta nu este singular în Liga 1.

FANATIK a aflat că și Victor Pițurcă îl are pe listă pentru un transfer pe puternicul mijlocaș de 1,93 metri din Guineea, dar încă nu a făcut o ofertă concretă celor de la Gaz Metan. Oricum, Craiova e decisă să nu intre în nicio licitație cu Gigi Becali pentru Fofana, oltenii bănuind că la mijloc ar putea fi vorba despre o stratagemă care să-i crească prețul fotbalistului. Oricum, Mediașul încearcă deja să acopere eventuala plecare a lui Fofana, demarând negocieri cu Ropotan, după ce nu s-a înțeles cu Alex Bourceanu.

  • 600.000 de euro este cota actuală a lui Fofana, cu 150.000 de euro mai mare decât la sosirea liber de contract la Mediaș
  • 18 meciuri pentru echipa națională a Guineei a disputat Boubacar Fofana, care împlinește 29 de ani pe 6 noiembrie
Închide ×