Pariuri sportive

Bourceanu primeşte o şansă URIAŞĂ! Îşi joacă VIITORUL

Alexandru Bourceanu are joi parte de primul test cu adevărat greu la noua formaţie, Trabzonspor, în şaisprezecimile de finală ale Ligii Europa....
20.02.2014 | 12:10
Bourceanu primeste o sansa URIASA Isi joaca VIITORUL

Alexandru Bourceanu are joi parte de primul test cu adevărat greu la noua formaţie, Trabzonspor, în şaisprezecimile de finală ale Ligii Europa.

Formaţia turcă se deplasează la Torino, pentru meciul cu Juventus, campioana Italiei şi lider în Serie A. Partida va începe la ora 20:00, pe stadionul pe care va avea loc şi ultimul act al competiţiei, Juventus Stadium, cu o capacitate de 45,666 de locuri. Conform presei din Turcia, fostul stelist este anunţat titluar în duelul cu italienii.

Cel mai puternic adversar din carieră

Alexandru Bourceanu a mai jucat de-a lungul carierei meciuri puternice, însă Juventus este fără discuţii cea mai cunoscută formaţie pe care a întîlnit-o. Italienii au cîştigat Liga Campionilor de două ori, în 1985 şi 1996, Cupa UEFA de 3 ori, în 1977, 1990 şi 1993 şi Supercupa Europei în 1984 şi 1996. Pe plan inter, Juventus are 29 de titluri şi 9 Cupe. În acest sezon merg la perfecţie în Serie A, ocupînd locul 1 cu 9 puncte în faţa Romei.

În cariera sa, fostul mijlocaş stelist a mai întîlnit formaţii puternice, atît la Steaua Bucureşti cît şi la Poli Timişoara. În perioada petrecută în Banat, Bourceanu a dat piept cu Şahtar în preliminariile Ligii Campionilor, eliminînd deţinătoarea Cupei UEFA, antrenată de Mircea Lucescu, după 2-2 în Ucraina şi 0-0 în Timişoara.

Un alt adversar redutabil pe care Alexandru Bourceanu l-a avut de înfruntat a fost Chelsea Londra, deţinătoarea Ligi Europa. Steaua a fost învinsă în dublă manşă de englezi, 4-0 la Bucureşti şi 1-0 în Anglia. De asemenea, tot Chelsea l-a eliminat pe Bourceanu din Liga Europa şi sezonul trecut, după victoria fabuloasă cu Ajax.

Adversari de 80 de milioane de euro

Alexandru Bourceanu va fi folosit de antrenorul Hami Mandirali mai mult ca sigur în partida cu italienii, mai ales că Didier Zokora este suspendat pentru acest duel. În acest caz, românul va fi utilizat la închidere, ceea ce înseamnă că va avea doi adversari redutabili în zona centrală, Paul Pogba şi Arturo Vidal. Cei doi jucători au făcut senzaţie în acest sezon în Serie A, iar cei de la Real Madrid şi Manchester United au făcut oferte de aproximativ 100 milioane de euro pentru cei doi. Conform transfermarkt.de Pogba este cotat în acest moment la 34 de milioane de euro, în timp ce Vidal costă 44.000.000 de euro.

 

Primul meci cu noul antrenor

Alexandru Bourceanu a ajuns la Trabzon în această iarnă la insistenţele lui Mustafa Akcay, antrenorul turcilor din acel moment. Fostul tehnician a insistat pentru român, motivînd cu faptul că are nevoie de el cît mai repede, pentru a avea şanse în faţa lui Juventus şi pentru un mijloc cît mai puternic pentru lupta din finalul sezonului în Turcia. Akcay i-a convins astfel pe şefii formaţiei să plătească 1,3 milioane de euro în schimbul jucătorului, chiar dacă devenea liber de contract la finalul sezonului. Din păcate pentru antrenor, conducerea clubului a decis înlăurarea acestuia după înfrîngerea cu Akhisar, scor 2-4, partidă în care Bourceanu a debutat şi a jucat 56 de minute.

Antrenorul intermediar, Hami Mandirali, a decis să nu îl folosească pe Bourceanu în meciul din runda precedentă, 2-2 la Karabukspor, însă îl va folosi pe român în duelul cu Juventus, mai ales că s-a declarat impresionat de condiţia fizică a mijlocaşului. În cazul în care va fi folosit, Bourceanu va bifa primele minute jucate sub comanda antrenorului intermediar.

Echipa probabilă

Trabzon (4-2-3-1): Kivrak – Bosingwa, Keles, Yumru, Demir – Bourceanu, Ozer – Colman, Mierzejewski – Gural