Patru boxeri din lotul naţional, dopaţi! Au fost retraşi de la Campionatul European!

Filon Stan   
în Sporturi
19/09/2017, 13:57
Patru boxeri din lotul naţional, dopaţi! Au fost retraşi de la Campionatul European!

Veste proastă din lumea pugilistică! Delegaţia de box a României a rămas fără patru boxeri la Campioantele Europene de juniori de la Albena, Bulgaria, după ce au fost depistaţi pozitiv cu furosemid. Juniorii au folosit diureticul pentru a scădea repede în greutate.

Potrivit TVR, juniorii găsiţi dopaţi sunt David Andreaş, Ionuţ Marian Lupu, Marian Ciprian Dumitru şi Tiberiu Ionuţ Pălănceanu. Agenţia Naţională Atidoping a efectuat testul la Brăila, pe 12 septembrie, după care ANAD a trimis rezultatele şi către AIBA şi la Agenţia Mondială AntiDoping. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Boxeri dopaţi, antrenori traşi la răspundere

Cei patru pugilişti români riscă o suspendare de cel puţin doi ani. Conform sursei citate, aceştia au ultilizat medicamentul (Furosemid) pentru a pierde din greutate într-un timp foarte scurt, în vederea încadrării în limita categoriei.

Mai mult, printre cei găsiţi vinovaţi se regăsesc şi antrenorii lotului de juniori, Valentin Vrânceanu, Valentin Anghel şi George Anghel. Şi aceştia riscă o pedeapsă de minimum doi ani de suspendare.

Închide ×