Sport

Federația engleză a decis: se joacă de Boxing Day! Cluburile din Premier League au solicitat întreruperea campionatului din cauza focarelor de COVID

Numărul mare de cazuri COVID-19 din Premier League a adus la amânarea mai multor meciuri, iar cluburile au cerut ca etapa de Boxing Day să fie amânată.
20.12.2021 | 17:30
Federatia engleza a decis se joaca de Boxing Day Cluburile din Premier League au solicitat intreruperea campionatului din cauza focarelor de COVID
Englezii decis luni dacă se va juca etapa de Boxing Day din 2021
ADVERTISEMENT
20-12-2021
15:30

Federația engleză a decis: se joacă etapa de Boxing Day

Astăzi a avut loc întrunirea Consiliului Director al FA (Federația engleză de fotbal). După o ședință care a durat mai bine de două ore s-a decis ca programarea etapei de Boxing Day să rămână în vigoare. Astfel, etapele programate în zilele de Crăciun, respectiv 1 ianuarie 2022 nu se amână.

Oficialii FA au anunțat că se va analiza fiecare caz al echipelor care anunță infectări ale jucătorilor și personalului auxiliar cu noul coronavirus, iar acolo unde se impune, se va decide amânarea partidei.

Premier League își va continua așadar tradiția meciurilor de Crăciun, în ciuda faptului că majoritatea jocurilor din weekendul trecut au fost amânate din cauza focarelor de coronavirus și unele cluburi au propus întreruperea campionatului pentru a-și recupera fotbaliștii.

Varianta Omicron a virusului COVID-19 a produs haos în Premier League, unde cinci dintre meciurile etapei de weekend au fost amânate. Decizia vine după ce alte partide, din etapa a 17-a, jucată la mijlocul săptămânii, nu s-au mai disputat. Cluburile vor ca sezonul să fie întrerupt până la mijlocul lui ianuarie, iar o decizie finală va fi luată luni, 20 decembrie.

Cluburile din Premier League nu vor să joace de Boxing Day, chiar dacă ar suferi pierderi financiare uriaşe

Numărul mare de cazuri pozitive a dus la propunerea oficialilor cluburilor din Premier League de întrerupere a campionatului până la mijlocul lui ianuarie, ceea ce ar însemna şi amânarea etapei de Boxing Day. O astfel de decizie ar aduce pierderi financiare importante, în condiţiile în care suporterii cumpără multe produse cu însemnele favoriţilor în această perioadă.

ADVERTISEMENT

De Boxing Day, magazinele cluburilor oferă promoţii speciale, iar fanii care vin la stadioane, pe 26 şi 27 decembrie, aduc sume impresionante în conturile cluburilor. Granzii din Premier League obţin milioane de lire sterline la etapa jucată în a doua zi de Crăciun, tocmai datorită reducerilor substanţiale.

O lovitură şi mai mare ar veni în cazul disputării meciurilor fără spectatori în tribune. Dintre granzi, Liverpool şi Manchester City au partide pe teren propriu de Boxing Day, iar absenţa suporterilor ar însemna pierderi de aproximativ 3.600.000 de lire pentru “coromorani”, respectiv 2.100.000 de lire pentru campioana Angliei.

ADVERTISEMENT

Ziua decisivă pentru etapa de Boxing Day din 2021

Luni, 20 decembrie, într-o şedinţă care va fi ţinută online, conducătorii cluburilor şi oficialii Premier League vor decide dacă etapa de Boxing Day se va jua. Conform The Sun, şefii primei ligi din Anglia îşi doresc ca runda să se joace, însă cluburile au ultimul cuvânt.

Pentru ca etapa de Boxing Day să fie amânată, 14 dintre cele 20 de cluburi din Premier League trebuie să voteze pentru această propunere. Presa din Anglia a anunţat că oficialii echipelor sunt de acord cu această variantă, chiar şi în condiţiile unui calendar infernal.

ADVERTISEMENT

Tottenham are deja trei restanţe, din cauza COVID-19, în timp ce Manchester United, Brighton, Brentford, Watford şi Leicester City vor ajunge la două meciuri amânate.

Cele cinci meciuri amânate din etapa a 18-a

  • Manchester United – Brighton
  • Southampton – Brentford
  • Watford – Crystal Palace
  • West Ham United – Norwich
  • Everton – Leicester
ADVERTISEMENT

Cum au fost afectate cluburile din Premier League

Brentford a anunţat că are 13 cazuri de COVID-19, iar baza de antrenament a echipei a fost închisă. Formaţia lui Thomas Frank nu a jucat în etapa de la mijlocul săptămânii, la fel urmând să se întâmple şi în weekend.

Leicester City nu a oferit detalii despre numărul de cazuri pozitive, însă mai mulţi jucători ai echipei ar fi infectaţi. Joi, baza de antrenament a fost închisă, iar meciul cu Everton, din weekend, amânat. La fel s-a întâmplat şi cu partida pe care trebuia s-o dispute împotriva lui Tottenham, joi seară.

Manchester United avea la dispoziţie doar şapte jucători pentru meciul cu Brighton, de sâmbătă, care a fost amânat. Şi meciul cu Brentford, de la mijlocul săptămânii, a avut aceeaşi soartă. Baza “diavolilor” este închisă de marţi.

Brighton are patru cazuri de COVID-19, anunţul fiind făcut de antrenorul echipei după înfrângerea cu Wolverhampton, de la mijlocul săptămânii.

Norwich a anunţat cazuri de coronavirus, însă nu a fost prezentat un număr exact. “Canarii” au transmis că nu au îndejuns de mulţi jucători pentru a evolua în weekend, astfel că meciul cu West Ham a fost amânat.

Watford nu a anunţat numărul exact de cazuri pozitive, însă baza de antrenament a echipei a fost închisă. Meciul cu Crystal Palace, de sâmbătă, a fost amânat.

Tottenham a fost primul club lovit puternic de coronavirus, în luna decembrie. Persoanele infectate în primul val ar urma să iasă din izolare în curând, după trecerea celor 10 zile. Londonezii ar trebui să joace, duminică, împotriva lui Liverpool.

Chelsea are cinci cazuri de COVID-19, dar a jucat meciul cu Everton, de joi, şi ar urma să evolueze şi cu Wolverhampton, duminică.

Liverpool are trei cazuri de COVID-19, anunţul fiind făcut chiar înainte de victoria cu Newcastle, de joi. Meciul cu Tottenham ar urma să se dispute duminică.


  • (P) Cota Get’s Bet pentru Leeds – Arsenal: 1,80 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT