Fotbal international

Bozhidar Chorbadzhiyski și-a găsit echipă! Unde va juca fotbalistul dat afară după două meciuri la FCSB

21.10.2020 | 18:00
Bozhidar Chorbadzhiyski sia gasit echipa Unde va juca fotbalistul dat afara dupa doua meciuri la FCSB
ADVERTISEMENT

Bozhidar Chorbadzhiyski (25 de ani), fost fotbalist la FCSB, s-a transferat în Polonia, la Stal Mielec. El a semnat cu formația nou-promovată în Ekstraklasa din postura de jucător liber de contract după despărțirea de ȚSKA Sofia.

Fundașul bulgar va evolua în prima ligă poloneză, așa cum anunță site-ul polsatsport.pl. Stal Mielec, noua sa echipă, e penultima în campionat, iar misiunea lui Chorbadzhiyski  este să rezolve problemele din defensivă.

ADVERTISEMENT

Chorbadzhiyski a semnat pe doi ani cu Stal Mielec, cu opțiune de prelungire pe încă un sezon.

Chorbadzhiyski s-a transferat în Polonia. Dat afară de Gigi Becali, bulgarul n-a mai jucat din perioada FCSB

În noul sezon, în primele șapte etape, Stal Mielec a încasat nu mai puțin de 17 goluri, cu unul mai puțin decât Podbeskizdie, și are cea mai slabă apărare din Ekstraklasa.

În ultima rundă, Stal Mielec a pierdut la scor de tenis, 0-6, Meciul cu Wisla Cracovia, acasă. Așadar, stoperul bulgar va avea viață grea printre fundașii echipei antrenate de Dariusz Marszec.

ADVERTISEMENT

Chorbadzhiyski nu a mai jucat un meci oficial din 26 octombrie 2019, atunci când îmbrăca tricoul lui FCSB, împrumutat fiind de la ȚSKA Sofia. Titular în succesul de atunci de la Hermannstadt, scor 4-0, fundașul central a fost eliminat în minutul 90+3.

Bozhidar Chorbadzhiyski a ajuns la FCSB, sub formă de împrumut, în august 2019. La acea vreme, fundașul avea 24 de ani, opt selecții în naționala de seniori a Bulgariei și era cotat la 1,3 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Pentru împrumutul său, Gigi Becali le-a plătit 50 de mii de euro celor de la ȚSKA Sofia, bulgarii punându-i lui Chorbadzhiyski o clauză de transfer de 450 de mii de euro. Fotbalistul nu a confirmat, iar finanțatorul roș-albaștrilor a renunțat la el după doar jumătate de an.

În perioada petrecută la FCSB, Bozhidar Chorbadzhiyski a evoluat doar 345 de minute, interval în care a dat o pasă de gol și a primit două cartonașe roșii.

ADVERTISEMENT

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Hermannstadt: 1,51 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT