Fotbal intern

Efectul FCSB! Bozhidar Chorbadzhiyski şi Juvhel Tsoumou au fost convocaţi la naţionale. Bulgarul are 4 meciuri la „roș-albaștri”, iar congolezul doar 3. EXCLUSIV

04.11.2019 | 13:47
Efectul FCSB Bozhidar Chorbadzhiyski si Juvhel Tsoumou au fost convocati la nationale Bulgarul are 4 meciuri la rosalbastri iar congolezul doar 3 EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Fundașul echipei FCSB, Bozhidar Chorbadzhiyski, a fost convocat la echipa națională a Bulgariei pentru meciul cu reprezentativa Cehiei, din preliminariile Campionatului European din 2020. Jucătorul a fost adus de Gigi Becali la mijlocul lunii august de la ȚSKA Sofia, dar nu a reușit să-și câștige un loc de titular în echipa lui Bogdan Vintilă.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1.92 este cota pentru ”1x” la meciul Bulgaria – Cehia. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Bozhidar Chorbadzhiyski, convocat la naționala Bulgariei

Deși a jucat doar patru meciuri de la venirea la FCSB, trei în Casa Pariurilor Liga 1 și unul în Cupa României, Bozhidar Chorbadzhiyski a fost convocat la echipa națională a Bulgariei. Decizia selecționerului Georgi Dermendzhiev este cu atât mai surprinzătoare cu cât fotbalistul a avut prestații mediocre la vicecampioana României, fiind și eliminat în două partide din campionat.

În vârstă de 24 de ani, Bozhidar Chorbadzhiyski nu a mai fost convocat la reprezentativa Bulgariei de un an de zile, ultima sa apariție fiind la remiza de pe teren propriu, scor 1-1, cu Slovenia, din 19 noiembrie 2018, din Liga Națiunilor. În total, fundașul FCSB-ului are opt convocări la naționala vecină și nu a marcat niciun gol.

ADVERTISEMENT

Bulgaria – Cehia se va juca cu porțile închise

Pe lângă Bozhidar Chorbadzhiyski, selecționerului Georgi Dermendzhiev a mai convocat la lot șapte jucători care evoluează în străinătate: Ivelin Popov (FK Rostov), Kiril Despodov (Sturm Graz), Strahil Popov (Kasimpașa), Vasil Bozhikov (Slovan Bratislava), Georgi Kostadinov (Arsenal Tula), Simeon Slavchev (Qarabag) și Bozhidar Kraev (Gil Vicente).

Partida Bulgaria – Cehia, din ultima etapă a preliminariilor Campionatului European din 2020, se va disputa la 17 noiembrie, de la ora 19:00. Întâlnirea se va disputa cu porțile închise, după ce fanii bulgari au avut scandări rasiste la meciul cu Anglia. Bulgarii au avut o campanie dezastruoasă în aceste calificări, nereușind nicio victorie și fiind pe ultimul loc în Grupa A.

ADVERTISEMENT

Juvhel Tsoumou, la naţionala statului Congo

Şi atacantul venit de la Hermannstadt a fost convocat la naţională după doar 3 meciuri la FCSB. A evoluat împotriva Universităţii Craiova şi lui CFR Cluj în Casa Pariurilor Liga 1 şi în Cupa României cu Universitatea Cluj. A marcat golul victoriei împotriva oltenilor după o greşeală a lui Pigliacelli.

Congo va juca în deplasare în preliminariile Cupei Africii pe Naţiuni împotriva Senegalului, naţională unde evoluează şi Sadio Mane, starul lui Liverpool.

ADVERTISEMENT