News

Braconier, împușcat de paznicii de vânătoare în urma unui conflict, în județul Dolj

18.11.2020 | 11:15
Braconier impuscat de paznicii de vanatoare in urma unui conflict in judetul Dolj
ADVERTISEMENT

Un bărbat a fost împușcat în urma unui conflict între un grup de braconieri și paznicii de vânătoare. Scandalul a avut luc în comuna Teasc din județul Dolj și s-a soldat cu doi răniți. Totul ar fi început după ce unul din braconieri l-a lovit pe unul dintre paznici.

Scenele s-au derulat în noaptea de marți spre miercuri, iar polițiștii au fost chemați la fața locului, după ce cearta a degenerat. Unul dintre paznicii de vânătoare a avut nevoie de îngriji medicale pentru leziunile pe care le avea și a fost transportat la spital de catre un echipaj SMURD.

ADVERTISEMENT

Braconierul împușcat s-ar fi deplasat singur la spital, iar polițiștii au fost sesizați ulterior. Se pare că unul dintre paznicii de vânătoare a tras două focuri de avertisment și încă unul în direcția bărbatului rănit. Același paznic este cel care a anunțat poliția.

Braconier, împușcat în urma unui scandal cu paznicii de vânătoare

Un comunicat al Inspectorajului Județean de Poliție Dolj lămurește contextul în care s-a întâmplat incidentul. Oamenii legii menționează și că un autoturism a fost vandalizat.

ADVERTISEMENT
Scandal între braconieri și paznicii de vânătoare
Scandal între braconieri și paznicii de vânătoare
Sursa foto: captură video

La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul secţiei, precum si poliţişti din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Pericoase Dolj, care au stabilit faptul că în extravilanul comunei Teasc ar fi izbucnit un conflict între paznicii de vânătoare şi persoanele depistate, în urma căruia un barbat de 45 de ani, paznic de vanatoare, a suferit leziuni pentru care a necesitat acordarea de îngrijiri medicale fiind  transportat la spital de catre un echipaj SMURD, conştient şi cooperant.

  De asemenea, în timpul conflictului au fost provocate distrugeri unui autoturism. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infraţiunilor de braconaj cinegetic şi ultraj, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt.  

ADVERTISEMENT

Politistii au fost sesizaţi  şi despre faptul că la unitatea primiri urgenţe a unui spital din Craiova s-a prezentat un barbat de 35 de ani, în vederea acordării de îngrijiri medicale pentru o plagă împuşcată.

Din primele verificări efectate, politistii au stabilit ca în timpul conflictului, paznicul de vânătoare ar fi tras două focuri de avertisment în aer şi unul către barbatul de 35 de ani cu arma utilitară de pază deţinută ca armă de serviciu de către acesta. 

ADVERTISEMENT

Arma în cauză a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, fiind informat totodată un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova care a dispus efectuarea unor activităţi de cercetare penală sub directa coordonare”, au precizat reprezentanții IPJ Dolj printr-un comunicat, scrie Adevărul.

ADVERTISEMENT