Life

Ce faci cu bradul de Crăciun după sărbători. Trucuri simple și la îndemână

Bradul de Crăciun a înseninat perioada sărbătorilor de iarnă, dar cum este timpul să fie strâns. Iată câteva sfaturi utile numai bune pentru a evita dezastrul și mizeria.
02.01.2022 | 12:20
Ce faci cu bradul de Craciun dupa sarbatori Trucuri simple si la indemana
ADVERTISEMENT

După ce au fost „culese” cu mare grijă toate podoabele și ornamentele rămâne întrebarea: „Ce facem cu bradul?”. Ei bine, sunt câteva soluții perfecte pe care ți le recomandăm!

Brazii uscați, după sărbătorile de iarnă, nu merită să fie aruncați la tomberon, de aceea e bine să știi că există modalități simple de refolosire, cât și de strângerea a lor.

ADVERTISEMENT

Pentru a preveni împrăștierea acelor pe covoare sau diferite textile din casă e bine să te asiguri că ai aspiratorul lângă tine. Folosește un sac mare din plastic în care pui tulpina, în caz contrar acele cad mai mult.

Bradul de Crăciun. Ce faci cu el după ce s-au încheiat sărbătorile de iarnă

În cazul în care te numeri printre persoanele care au „închiriat” un pin sau molid, atunci îl poți returna la magazin fără niciun fel de problemă.

ADVERTISEMENT

Concret, în această situație se primește în schimb un bon valoric de 10-20 de lei, în timp ce brăduții sunt făcuți compost și reintegrați în natură.

De asemenea, bradul de Crăciun uscat poate fi dus la centrele de reciclare sau poate fi plantat cu foarte mare succes într-un ghiveci sau direct în grădină.

ADVERTISEMENT

Ține cont că trebuie să-l ții până la primăvară când pământul este de ajuns de moale pentru a duce la bun sfârșit această operațiune.

Bradul de Crăciun. Cum se refolosește și ce metode ai la îndemână

Una dintre cele mai simple metode de refolosire a bradul de Crăciun este să fie utilizat în grădină, după ce a fost curățat complet de crengi și ace. În felul acesta poate fi folosit drept arac la tot felul de legume și plante agățătoare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, crengile sale pot fi utilizate pentru protecția straturilor de legume împotriva gerului. Totodată, acele de orice tip de conifer sunt ideale pentru pământ pentru că ajută la îmbunătățirea lui.

Brazii care au fost crescuți natural, fără niciun fel de tratament chimic, pot fi consumați de animale, în special de cele de la grădina zoologică. Elefanții adoră gustul plăcut al acestora.

În altă ordine de idei, tulpina bradului poate fi transformată în elemente decorative, cum ar fi: suporturile de pahare. Esența de rășină poate purifica o vreme aerul din casă.

ADVERTISEMENT